Hétvége

2016.09.23. 11:39

Staféta Szilágyi Judittal

Mészáros József azt kérdezi Szilágyi Judit pszichológustól, hogy milyen játékokat vegyünk a gyereknek.

Mátételki András

- Fontos, hogy minél színesebb játékokat válasszunk, hiszen így tanulják meg leghamarabb differenciálni a színek közti különbségeket. Az is lényeges, hogy a szájuknál nagyobb, de a kezükben még elférő játékai legyenek a gyerkőcnek, hiszen ők még csak fogdossák, rázzák és rágják őket, ezért fontos, hogy könnyen leváló darabok ne legyenek rajtuk.

Fotó: Mátételki András

A játékok kiválasztásánál a másik legfontosabb szempont a tisztíthatóság. Gyakran javasoljuk a szülőknek, főleg a plüss- és más ruhaanyagból készült játékokkal kapcsolatban, hogy rögtön kettőt szerezzenek be. Erre azért lehet szükség, mert vannak darabok, amelyekhez különleges módon ragaszkodnak a gyerekek, így, ha két darabbal rendelkezünk, nem okoz fennakadást a tisztításuk. Különösen a kisdedek által kedvelt plüssállatkák, rágókák esetében fontos, hogy mosógépben moshatók legyenek. A kisbabák a szájukba veszik, rágják, fogdossák őket, a kedvenc darabok pedig a hosszú autóutakra, az orvosi rendelőbe is elkísérik őket, így könnyen piszkolódnak.

Azt kérdezi Husz Bélánétól, hogy mi a jellemző a busók öltözetére.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!