Hétvége

2015.07.31. 17:24

Staféta Szelthoffer Ferenccel

Frank Róbert azt kérdezi Szelthoffer Ferenctől, a zirci tűzoltóparancsnoktól, hogy mennyire speciális a munkájuk a Bakonyban.

Mátételki András

- Elsődleges beavatkozókként 16 telepelülésre vonulunk, ami közel 400 négyzetkilométeres területet jelent, ahol 21500 ember él. Jelentős a mezőgazdasági terület, sok az erdő, a faiparban is többen dolgoznak. A Bakonyt átszelő 82. számú úton (Győr-Veszprém-Balaton) jó néhányan nem ismerik fel az éles kanyarokkal tűzdelt szerpentin veszélyét, ezért elég sok a baleset - mondja a parancsnok, aki munkája elismeréséül a közel múltban vette át a Veszprém Megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát.

Fotó: Mátételki András

Csapata külön elismerésben részesült, ugyanis a kollégái kiemelkedő eredményeket értek el a megyei versenyen. - Meg kell említenem a kedvelt turistaútvonalakat, szurdokokat, ahol bizony számtalan „kalandor” megsérült, akiket a mélyből kellett felhoznunk. Volt olyan évünk, amikor 285 esetben vonultunk, de olyan is, amikor „csak” 90-szer, ez függ az időjárástól is. Noha a technikai felszerelésünk szinte a legmodernebb, mégis riasztáskor 40, illetve 55 éves autókkal indulunk útnak. A környéken élők megérdemelnének egy korszerűbb járművet, amit összefogással a közel jövőben szeretnénk megvalósítani. A települések polgármestereivel arra jutottam, hogy egy új járművet kellene beszereznünk.

Szelthoffer Ferenc azt kérdezi Orsós Károlytól, hogyan vigyázzunk a kerékpárunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!