Hétvége

2017.05.04. 16:56

Staféta Nagy Erikával

Ladányi Tamás azt kérdezi Nagy Erika oktatási szakértőtől, hogy miért fontos célokat kitűznünk magunk elé.

Mátételki András

- Az egyik legfontosabb az életünkben a célok kitűzése, hiszen azok nélkül nem tudjuk, merre tartunk, mit akarunk elérni, s csak sodródunk. Elképzelések nélkül olyan helyre jutunk az életben, ahol nem feltétlen érezzük jól magunkat. Ha nincs cél, nincs ami motiváljon, így nem is lesz kedvünk bizonyos dolgokat megtenni. Viszont, ha kitűzünk magunk elé feladatokat, akkor nem csak az életünk irányítását vesszük a kezünkbe, de a célok elérésének az örömét is átélhetjük. Ez ösztönöz, amiért érdemes dolgozni. Csak elérhető célokat tűzzünk ki, hiszen az elérhetetlen dolgok sikertelenséget okoznak.

Fontos, hogy elképzeléseinket leírjuk egy papírra, hiszen ezzel nem csak a fontosságát adjuk meg a dolognak, hanem a figyelmünket is rajta tudjuk tartani. Többször elővehetjük, mielőtt feledésbe merülne. Így vágyainkat könnyebben elérhetjük, ami sikerélményt ad számunkra. Ha elértük a célunkat, akkor tűzzünk ki magunk elé újabbakat, nagyobbakat.

Azt kérdezi Bodnár András Istvánnétól, hogy mivel mozdíthatók ki otthonról a nyugdíjasok?

A staféta következő vendége: Bodnár András Istvánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!