Hétvége

2016.07.16. 14:49

Staféta Krancz Balázzsal

Benedek Veronika azt kérdezi Krancz Balázstól, a Meló- Diák Iskolaszövetkezet veszprémi területi igazgatójától, hogy van-e elég állás a fiataloknak nyáron.

Mátételki András

– Soha nem tapasztalt érdeklődés jellemzi a munkaadókat, ugyanis országosan jellemző a munkaerőhiány, de ez most különösen elmondható a Balaton-partról, ahol a vendéglátóhelyek tárt karokkal várják a diákokat. A szállodák szobalányokat vagy nyelveket beszélő recepciósokat keresnek. Sokan jelentkeznek, hogy a fesztiválokon dolgoznának. A 18 év alattiak maximum nyolc órát, míg az a fölöttiek 8–12 órát is dolgoznak, átlag bruttó 700 forintos órabérért. Viszont ezer forintot fizetnek a mérnökjelölteknek. Veszprémben is sok multi foglalkoztatja őket, már csak azért is, mert diploma után számítanak rájuk. Újdonság ettől az évtől, hogy a felsőfokú tanulmányaikat végzők a nyári gyakorlatukat letudhatják valamelyik gyárban, cégnél, az adminisztrációs munkát magunkra vállaljuk. A felfokozott érdeklődésre jellemző, hogy míg tavaly 2100 diákot közvetítettünk ki az év folyamán, ez idén közel 3000 lesz.

Azt kérdezi Kőműves Judittól, hogy mi lesz a sorsuk a fiatal roma zenészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!