Hétvége

2016.01.08. 14:21

Staféta Kovács Attilával

Bérczi Beáta azt kérdezi Kovács Attilától, a zirci Monostori Látogatóközpont ügyvezetőjétől, milyen volt a látogatottságuk az elmúlt évben.

Müller Anikó Hanga

- Tavaly november végéig a látogatók száma meghaladta a negyvenezer főt, ami nagyon szép szám. Törekszünk rá, hogy a jövő évben növeljük országos ismertségünket és tudatosítsuk, Zirc a magyarországi ciszterci rend központja. Erősítjük eddigi üzenetünket, jöjjenek minél többen hozzánk, mert sok tartalmas látnivalót és programot kínálunk. A jelenleg látható egyháztörténeti kiállítás mellett a programszervezésben az eddigi jól bevált utat követjük, az alapprogramok megmaradnak, így a Múzeumok és a Templomok éjszakája is. Lesznek orgonahangversenyek és folytatódnak a Lángolj és világíts mottójú lelkiségi előadások. Mivel közel két éve mi üzemeltetjük az arborétumot, szeretnénk az idelátogatók figyelmét a gyönyörű adottságú kertre ráirányítani, ezért bevonjuk a kínálatunkba. Szervezünk itt programot a jeles napokhoz, például a Föld napjához, az Autómentes világnaphoz, s folytatódnak a vezetett ismeretterjesztő séták.

Azt kérdezi Szaller Pétertől, hogy miként gondoskodnak az utcán élő hajléktalanokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!