Hétvége

2016.12.17. 19:04

Staféta Kerkápoly Csabánéval

BENCZE ADRIEN azt kérdezi Kerkápoly Csabáné pszichológustól, hogyan ajándékozzunk karácsonykor.

Mátételki András

– Az ajándék legyen személyre szóló, meglepetés jellegű, s ha lehet, mi készítsük el. Lehet az egy díszdoboz, mécses, magunk válogatta zenei CD. Összeállíthatunk családi fotókat egy albumba, vagy akár naptárt is rendelhetünk. Aki megteheti, az a nagyszülőket és az unokákat, vagy akár az egész családot befizetheti egy wellness-hétvégére. A hölgyeket meglephetik egy kozmetikai kezeléssel, masszázzsal, míg a férfiakat egyedi italokkal, edzőtermi bérlettel. Elvihetjük családtagjainkat az ország olyan szegletébe, ahová kedves emlékek kötik őket.

KARÁCSONYKOR persze a legtöbb helyen a gyerekek kerülnek a középpontba. Vehetünk nekik modern technikai eszközöket, de mégis, nekik az lesz a legmaradandóbb élmény, ha leülünk velük, mondjuk, társasjátékozni. Így megtanulnak másokra figyelni, győzni és veszteni, beszélgetni. Az ilyen gyerekek a tinikorszakukban nem lesznek magányosak, s megmarad az a bizalmi kapcsolat a szülőkkel, ami egy életen át elkíséri őket.

AZT KÉRDEZI Legoza Pirostól, miért gyűjtöttek plüssmacikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!