Hétvége

2017.02.17. 11:37

Staféta Jalsovszky Gézával

Lautner Judit azt kérdezi a herendi, 66 éves Jalsovszky Gézától, hogy mi a teendőjük a megyei kórház önkénteseinek.

Mátételki András

- Négy éve járok a megyei kórházba, hogy besegítsek a reumatológiai osztályon a lábadozóknak és a nővéreknek. Mivel fiatalon egy baleset miatt nagyon sok időt töltöttem ilyen intézményben, gondoltam, visszaadok valamit a gondoskodásból. Mondhatnám sortársaim azok, akik csípő- vagy térműtéten estek át, illetve súlyos izületi problémákkal kezelik őket. Minden hétfőn délelőtt itt vagyok, reggel segítek tea és tejeskávé osztásban, majd teljesítem a betegek kéréseit.

A büfében bevásárolok nekik, de ha kell, kiviszem a "kacsát", hogy segítsem az ápolók munkáját. Aki igényli, elbeszélgetek vele, meghallgatom, de a világért sem teszek fel tolakodó kérdéseket. Viszont, ha érdeklődnek, elmesélem életem kálváriáját, amiért már jó ideje bottal járok. Talán átértékelik a helyzetüket, amikor kiderül, hogy min mentem át. Remélhetően rádöbbennek, hogy a legreménytelenebb helyzetből is van kiút. Nem rejtem véka alá, hogy vallásos vagyok, de erre senkit nem akarok rábeszélni. Mindent a humoros oldaláról közelítek meg, hiszen a gyógyuláshoz jó kedvre is szükség van. Jó érzés, hogy tudok másokon segíteni.

Azt kérdezi a tapolcai Tóth Ivántól, hogyan neveljünk otthon galambot.

A staféta következő vendége: Tóth Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!