Hétvége

2015.09.04. 13:26

Staféta Dányi Dániellel

Hegedűs Árpád azt kérdezi Dányi Dánieltől, hogyan szerveződik az ételosztás Veszprémben.

Mátételki András

- Másfél éve alakult az Újraosztás Csoport a megyeszékhelyen, amelynek 75 tagja van, de az aktív mag 15 személy - meséli a 35 éves Dányi Dániel ötletgazda.

- Kezdetben a hajléktalan szállón osztottunk ételt, akkor még 40-50 adagot, ez év elejétől pedig már a Házgyári úti toronyházban, ahol rászorulók élnek sok gyerekkel. A legnagyobb közösségi oldalon szerveződik a csoport: minden hónapban kijelöljük az osztási napot, amit megelőz a nyersanyagok begyűjtése. A veszprémi piacon 2-3 árus mindig segít nekünk azzal, hogy odaadja a már nem friss, de még jó minőségű zöldségeket, esetenként 20-30 kilónyit, amelyek már a következő hét elejéig nem állnának el. Kizárólag zöldségekből készült ételeket készítünk, hússal nem foglalkozunk. A pékségek közül van három együttműködő partnerünk, akiktől több száz kiflit, zsemlét, édes és sós süteményeket szoktunk kapni. A vasárnapi főzés úgy négy órán keresztül tart, majd a több mint száz adag ételt szétosztjuk a toronyházban.

Azt kérdezi Martonné Vathi Hedvigtől, milyen módszerekkel serkentik jobb tanulásra a diákokat Somlóvásárhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!