Hétvége

2015.12.30. 09:28

Staféta Bérczi Beátával

Török László azt kérdezi Bérczi Beátától, a veszprémi Tourinform-iroda ügyvezetőjétől, hogy milyen gasztronómia élményekkel készülnek idén.

- Hazánkban 2016 a Gasztroélmények Éve lesz, ami óriási lehetőséget kínál Veszprémnek is, ahol számos hangulatos, minőségi étterem, vendéglő kínál kulináris élményeket, szórakoztató tematikus programokat. Akár a piros kockás abroszt, akár az elegáns damaszt terítőt keressük, megtaláljuk a nekünk megfelelőt. A város éttermi kínálata vidéki viszonylatban páratlan, hiszen egyedüliként tud felmutatni több magas szakmai díjjal is elismert éttermet.

Fotó: Mátételki András

Aki már megfordult Veszprémben, jól ismerheti a hely íz világát, ami mellé minden esetben baráti, vendégszerető légkör társul. A nagytekintélyű Gault&Millau francia éttermi kalauzban Veszprém három éttermével is jelen van. Nemcsak a helyiek, hanem a hozzánk látogató külföldi és belföldit turisták is egyaránt állandó látogatói a veszprémi gasztronómiai fesztiváloknak. Legjelentősebb helyi rendezvényeink: Veszprémi Sörfesztivál, Rozé Rizling és Jazz Napok vagy a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A jövő évben azonban még inkább a Királynék városa felé fordulhat az ínyencek figyelme. Itt, pontosabban a Vár ódon falai közt rendezik meg szeptemberben a Stílusos Vidéki Éttermiség nevű szerveződés gasztro fesztiválját, ami minden évben más-más vidéki helyszínre csábítja a kiváló ételek szerelmeseit.

Azt kérdezi Kovács Attilától, a zirci Monostori Látogatóközpont ügyvezetőjétől, milyen volt a látogatottságuk az elmúlt évben.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!