Hétvége

2015.09.11. 11:39

Romantikus film készül a világhírű magyar kancáról

Blaskovich Ernő (a híres ló tenyésztője) és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll a Kincsem című film középpontjában. A konfliktus mi másból adódhatna, mint a szerelemből, hiszen az osztrák nemes lánya és Kincsem gazdája viharos kapcsolatba keveredik. Az ő történetükön keresztül ismerhetik majd meg a nézők a világhírű paripát.

Keszey Ágnes

Báli jeleneteknek és az Oettingen család filmbéli otthonának ad helyszínt a Festetics-kastély. Gáspár Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze alakítja a zord osztrák atyát, aki nem mellesleg az Osztrák Császári és Királyi Lóegylet elnöke.

– Ami a legnagyszerűbb a készülő filmben és a rendező is így vezet minket, hogy ez egy nagyon emberi történet. Nagyon jó benne játszani: hitelesek a jelenetek. Drámai vétsége van a történetben az apának: nem feltétlenül szimpatikus a karakterem, mert vannak bűnei, de ő is áldozata valaminek. Azt szoktam mondani, semmi sem csak fehér, vagy fekete, de nem is csak szürke, hanem pepita. Kincsem szimbólum: jelezte, hogy itt van ez a kicsi magyar nép, amely tud győzni – mutatta be jellemét és egy kicsit a filmet az osztrák nemest megelevenítő színész.

Blaskovich Ernőt, Kincsem gazdáját Nagy Ervin alakítja Fotó: Szabó Adrienn (Kincsem sajtófotó)

A július közepén elkezdődött, s november elejéig tartó, majd még három téli napot is tartalmazó forgatás hazai és külföldi helyszíneken zajlik.

– Kincsem 56 versenyen indult, s 56-ot nyert, de ez a film inkább az ő gazdájáról szól. Köré építettünk egy olyan történetet, amelyből egy igen fordulatos kalandfilm lesz – mondta a rendező, Herendi Gábor.

A korabeli díszletek, jelmezek, a statiszták és a kaszkadőrök száma, a Kincsemet megjelenítő öt ló betanítása, valamint a hathónapos képi utómunka költségessé teszi a munkálatokat.

A filmet a jövő év végén láthatja közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!