Hétvége

2015.04.03. 11:58

Krisztus legyőzte a világot

"A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

Balla Emőke

A világon nyomorúságotok van. Betegek vagytok. Beteg mindenetek: testetek, lelketek, szívetek. Beteg a családtagotok, ápolása terheket ró rátok. Állandó feszültségben éltek, idegi problémákkal kezelnek benneteket. Gyógyszereket, nyugtatókat szedtek. Aggodalmaskodtok, nyugtalanok, békétlenek vagytok. Aggódtok a családotok miatt: el tudjátok-e tartani, nem lesznek-e betegek a szeretteitek, nem hagy-e el a párotok, nem tévednek-e rossz útra kamasz gyerekeitek. Aggódtok a munkahelyetek miatt: lesz-e még, miként változnak a körülmények, feltételek. Aggódtok a pénz miatt: megéltek-e a kevéske fizetésből, nyugdíjból, képesek lesztek-e fizetni havonta a hitelt, a rezsit. Sok az aggodalom, nagyon sok a kétség, a feszültség, gyötrelem, gyötrődés. Nyomorúság.

A világon nyomorúságotok van.

De bízzatok: Jézus legyőzte a világot. Húsvét ünnepe azt hirdeti, hogy Jézus győzött mindenen. Krisztus meghalt és mégis él, legyőzte a halált, a bűnt, az ördögöt. Legyőzte a mi nyomorúságunkat is: betegségeinket, kétségeinket, problémáinkat. Ez a mi vigasztalásunkra szól, hogy megértsük, a halál elvesztette minden hatalmát, a bűn nem uralkodik rajtunk, az ördög nincs túlerőben. Nem kell többé aggódnunk, kifogásokat keresnünk, lázadoznunk, csak Rá tekinteni, aki húsvétkor győzelmet, diadalmat hozott. Azért győzött, hogy mi is győzhessünk. Azért halt meg és támadt fel, hogy nekünk is új életünk legyen. Győzedelmes. Krisztusi.

Kívánom minden olvasónknak, hogy érezhesse, átélhesse ezt az örömöt. Krisztus feltámadása, húsvéti győzelme adjon számára erőt, szívébe békességet, megnyugvást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!