Hétvége

2015.08.27. 17:41

Hogyan tudott új életet kezdeni kerekesszékben? Staféta Hegedűs Árpáddal

Skobrák Helga azt kérdezi a dudari Hegedűs Árpádtól, hogyan tudott új életet kezdeni kerekesszékben?

Mátételki András

- Negyvenhárom évesen a dudari bányában életveszélyes sérült szenvedtem: az eltörött csigolyáim miatt deréktól lebénultam. Először le akartam mondani az életemről, de végül is nem adtam fel, amit csakis a családtagjaimnak köszönhetek - meséli a 63 éves egykori kovácsmester.

- A méhészkedésről sosem mondtam le, de mivel azt csak nyáron csinálhattam, más munka után is kellett néznem. Szerencsémre Zoltán fiam másfél évtizeddel ezelőtt elment az egyik helyi kosárfonó mesterhez, akitől elleste az alapvető fogásokat. Ez a munka nekem is megtetszett, ezért elvégeztem egy 60 órás tanfolyamot. Ma már a portékáim nagyon sok háztartásban megtalálhatók, ugyanis vásárokba is kijárok. A sportolás adta életem másik értelmét: tíz évvel ezelőtt ismerkedtem meg a speciális kerékpárral ( handbike), amelyet kézzel kell hajtani. Korábban versenyeken is indultam, szép eredményeket értem el, de ma már csak a felső testem erősítésére használom, amikor körbekerekezem a falut.

Azt kérdezi Dányi Dánieltől, hogyan szerveződik Veszprémben az ételosztás.

Mátételki András

A Staféta következő vendége: Dányi Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!