Hétvége

2015.08.15. 18:48

Családi nap kutyakiállítással

Sárosfő - Már gyülekeznek a kutyák a Bakonyerdő Zrt. vadászházánál a vasárnapi családi napra. A programot a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeink Szövetsége szervezi.

Penk Tímea

A kutyákat értékelő bíró, Udvardiné Lukács Ilona, a Hungária Komondor Klub elnöke lapunknak elmondta, hogy Devecserben és környékén 1999 óta rendeznek kutyakiállítást. Az első ilyen programra 207 pásztorkutya érkezett, ez kiemelkedő számú nevezést jelent, és a nagy sikereken felbuzdulva szervezték a többi rendezvényt.

Udvardiné Lukács Ilona

- Egyedülálló az, hogy a kutyakiállítást különböző programok kísérik, így egy igazi családi nappá alakul a rendezvény - nyilatkozta Udvardiné Lukács Ilona. Elmondta, hogy a vasárnapi kiállításra több mint százharminc nevezés érkezett, ebből nyolcvannégy magyar pásztorkutya, ami egy rendkívüli létszámot jelent. Megtudtuk még, hogy a klub a vörösiszap tragédia idején elsőként jelentkeztek a városban, hogy a tagok segítsenek.

Pekality István Szerbiából a 8 éves Koppánnyal

Az augusztus 16-ai program délelőtt háromnegyed tízkor kezdődik. A négylábúak mellett tűzoltó és rendőrségi kutyás bemutató, kovácsolás, erdei iskolás játszóház, sétakocsikázás és egészségügyi mérések várják a családokat, valamint beszélgethetnek a Napló munkatársaival. A rendezvény fővédnöke Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportét felelős államtitkára, aki köszönti majd a vendégeket.

 

2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!