Hétvége

2015.05.29. 09:00

Cifra kantárt?

Hajdanában, amikor anyámmal sétáltunk, és színes ruhában látta egyik-másik kortársát, rosszallóan megjegyezte: „Öreg lóra cifra kantárt?”

Barta Éva

Akkor még, főleg vidéken, megszólták a „cifraságot", legalábbis, ha már elmúlt az ember lánya mondjuk ötven vagy hatvan. Na de hol van ez már, azóta sok minden begyűrűzött – vagy mégsem? Még mindig sok a fekete, barna és a szürke a tudatunkban és a ruhatárunkban. A minap azonban neves divattervezőtől hallottam a tv-ben anyám egykori mondatát, csakhogy nem rosszallóan. Az öreg lóra cifra kantárt! felszólító módban mondta, ezzel akarta biztatni az idősebb korosztály képviselőit, hogy ne féljenek a színektől. Ha már a sztár divattervező is erre biztat, hát színesedjünk. Egy-két sállal, kendővel feldobhatjuk azt a régi barnát, feketét, szürkét, és talán még a hangulatunkat is.

Nemrég egy ifjú veszprémi divattanácsadót kérdeztem az ötven év felettiek divatjáról, azt mondta, ezzel ő nem foglalkozik. Na de az édesanyjának csak ad tanácsokat – erősködtem. Igen, mert ő szeret engem és hisz nekem. Vagány szerelésekben is jár – hangzott a válasz. Szóval akkor bízzunk mi is a lányainkban, menyeinkben, kérjük a tanácsaikat (vagy a sálaikat, bizsuikat). Megtehetjük, hiszen a mi lányaink is szeretnek bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!