Hétvége

2017.03.31. 18:13

Békességés harmónia

Találkozhattunk volna már korábban is, mégis csak januárban ismertem meg őt: gróf Nádasdy Borbála a Veszprémi Petőfi Színház előadásában, a My Fair Lady című musicalben Mrs. Higgins szerepét alakította.

Balla Emőke

Esztergályos Cecília helyett ugrott be, csupán egy este, ő mégis maximális oda-adással készült az előadásra. Az embernek több lábon kell állnia: legyen hivatása, családja, legyen nyitott, legyen kapcsolata az emberekkel, mondta lenyűgöző derűvel, életkedvvel, vitalitással. Békesség és harmónia tükröződött rajta. Ez érezhető a Prémium magazinban olvasható portrébeszélgetésen is, melyben többek között megfogalmazza: „Nem szeretem, amikor mindenki panaszkodik. Nincs ’igen, de’. Az embert olyan bánatok, olyan dolgok érik az életben, amelyek hozzátartoznak, de akkor is ki kell állni, méltósággal”.

Kalandos volt az életútja, családját meghurcolták, kirekesztettsége ellenére mindig prioritásnak tekintette a magyar identitás megőrzését, a magyar kultúra fenntartását. Ma mégis higgadtan, bölcsen beszél arról, hogy minden élethelyzetből, minden nehézség után talpra lehet állni. Mert mi lehet fontosabb az életben, mint hogy megtaláljuk a békességet és a harmóniát, kiegyensúlyozottságot, biztonságot? Kinek mi jelenti azt, egyénileg, személy szerint: hit Istenben, remény és bizakodás a jövőben, boldogság a családban, házasságban, gyerekekkel, együtt töltött idő, közös élmények megélése a barátokkal, önbizalmat, erőt kapni egy kapcsolatban. Ez a harmónia jellemzi például Iváncsik Gergőt, Szulák Andreát, Campanari-Talabér Mártát és férjét, Gianfranco Campanarit, valamint Balázs Fecót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!