Hétvége

2013.11.23. 16:50

Staféta Horváth Gáborral

Schmidt István azt kérdezte Horváth Gábortól, a megyeszékhely főépítészétől, hogy milyen városképet álmodott meg.

Mátételki András

– A városképről nem szoktam álmodni, de a tavasz óta elfogadott helyi rendelet felhatalmazása alapján – munkatársaimmal együtt – többet foglalkozom vele. A változások gyakorlati sikerét a lakossággal, a gazdasági szereplőkkel, az építészekkel és a reklámszakemberekkel történő jó együttműködés határozza meg. Első körben a belváros épületein levő hirdetőberendezések, kirakatok rendezésével összefüggő egyeztetéseket folytatjuk le. Célunk, hogy az üvegfelületekről lekerüljenek a harsány, feltűnő színű fóliák, a homlokzatokról a nem oda illő reklámelemek. A gyalogosforgalmat akadályozó megállító táblák helyett több céginformációt koncentráltan megjelenítő, kisebb „totemoszlopok" elhelyezését ajánljuk. Támogatjuk a vendéglátóegységek, szolgáltatók kitelepülését, s pavilonok, fedett-nyitott fogyasztóterek kialakítását tervezzük.

Horváth Gábor azt kérdezi dr. Limbacher Gábortól, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatójától, hogy milyen újdonságokkal készülnek a látogatók fogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!