• cikk kép
  Mivel játsszon a gyerek?

  Vannak mozgásfejlesztő játékok, manuális készségeket fejlesztő játékok és a beszédkészséget fejlesztőek is manapság a piacon. Persze amíg kicsik a babák, az a legjobb, ha a szülők játszanak velük, de már egészen kis koruktól kezdve érdemes több szempont alapján megválasztani gyermekeink játékait.

 • cikk kép
  A magas kultúra művelője - Sárváriné Rieder Zsuzsanna szakmai igényességről, minőségről, feladatokról

  A közművelődési szakember felelőssége, hogy a kulturális kínálat java jusson el a befogadó közösséghez, mondta Sárváriné Rieder Zsuzsanna, aki huszonegy évig vezette Várpalota közművelődési intézményrendszerét. Az ünnep alkalmából Bessenyei György-díjat kapott.

 • Staféta V. Kovács-Molnár Dórával

  Payrich Mária azt kérdezi V. Kovács-Molnár Dórától, hogy mi a feladata a vízimentőknek.

 • cikk kép
  Kern András Bujtor Istvánról, dalokról, filmről és arról, hogy mi marad végül az ember után

  Megfejthetetlen titok a dal. Így vélekedik Kern András arról, hogy mitől találtak utat a közönséghez az általa énekelt számok, amelyek szerinte inkább hozzászólások a világhoz.

 • cikk kép
  Mária Királysága

  Regnum Marianum - Mária Királysága. Így nevezték a keresztény Magyarországot, miután örökös nélkül maradt Szent István királyunk halála előtt (1038-ban) Székesfehérvárott a Szent Koronát és az országot Szűz Máriának ajánlotta fel.

 • cikk kép
  Hétszázötven éves Kisszőlős

  Hársfát ültetnek Kisszőlős község fennállása 750. évfordulója tiszteletére szervezett ünnepségen augusztus huszadikán.

 • cikk kép
  A „fasírtos fiú”: E. P., Szigliget és egy fotó

  Július 14. Akkor ment el, amikor, amúgy Szigliget rendesen „kezdődni” szokott.

 • cikk kép
  Ihletet, szereplőket ad a vidék

  Azt mondják, aki tollforgató ember közelében van, ne csodálkozzon, ha róla szól egy írás. A Kálnay Adél írónő környezetében élők örömmel veszik, sőt, esetenként kérik, hogy egy történet szereplőjévé válhassanak. A kétlaki írónő számára ihletet adnak a dunaújvárosi, székesfehérvári diákok, miként a hegymagasi gyerekek úgyszintén. Nem beszélve a vidékről, ahol minderről beszélgettünk.

 • cikk kép
  Mindenhol Krisztus vár ránk

  Krisztus szeretetével mindenhol előttünk jár és mindenhol Ő vár ránk. Ezzel, egykori római rektorának „hadba küldő” biztatásával felvértezve lépett 2006-ban a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola falai közé Takáts István atya.Éppen tíz évvel később, most utódjának adja át a tanévnyitó szentmisén (a Veni Sanctén) a lelki igazgatóifeladatokat, és ezzel együtt a Davidikum Katolikus Kollégium lelki vezetését. Az érsekség újonnan kinevezett kancellárja lelki nevelésről, új kihívásokról beszélt a veol.hu-nak.

 • cikk kép
  Jó lenne, ha átvennék a stafétát

  Az épített örökség, a hazai történelem és kultúra megszerettetését gyerekkorban kell kezdeni, mondta Ráday Mihály filmoperatőr, rendező, tévés szerkesztő, a Város- és Faluvédők Szövetsége elnöke, akivel a várpalotai országos találkozón beszélgettünk.

 • cikk kép
  Sinatra, Balaton, szél

  Öt évvel ezelőtt költöztem családommal Balatonfüredre. Hátrahagytuk a főváros gyönyörű, piszkos, izgalmas, lármás világát, hogy halljuk a falevelek susogását, a Koloska patak csobogását, mindennap megcsodáljuk a Balaton csillogó hullámait.

 • cikk kép
  Staféta Fábiánné Sáray Annával

  Bardon Réka azt kérdezi Fábiánné Sáray Annától, a balatonalmádi könyvtár vezetőjétől, hogy mennyire népszerű a strandkönyvtár a városban.

 • cikk kép
  Egyed Brigitta: A Jóisten a kezében tartott

  Egyed Brigitta színész az utcán szinte beleolvad a szürke tömegbe, azonban aki látta már színpadon, biztosan nem felejti el. A mindig szerény, ámde kivételes tehetségű művész a Szép alak című, Diák Oscar-díjra jelölt filmben alakítja a főszerepet, a bemutató óta pedig több filmes felkérést is kapott.

 • cikk kép
  M-értékválság

  Mikor gyermekkorom végéhez érve megszaporodtak az atyai bölcsességek, az egyik legfontosabb útmutatás a következő volt: Élj értékkel és mértékkel!

 • cikk kép
  Márfi Gyula érsek kinevezésekről, nyugdíjazásokról, képzésről

  Amikor az egyházmegyét átvettem, ötvenöt év volt a papok átlagéletkora, ez ötven év alá csökkent, mondta Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke, akit az augusztusi személyi változások kapcsán kérdeztünk.