• cikk kép
  Az abortusz betiltása lehet a megoldás az elöregedett társadalom problémájára?

  Valami nincs rendben Lengyelországban. Két hete szinte naponta hallani az országból érkező abortuszellenes törvénymódosításról és az ellentüntetőkről.

 • cikk kép
  A koszos kőre csöpög a vér

  A fekete terembe csak a fal mellett szűrődik be némi világosság, a mennyezeti lámpák égnek. A kinti vakító napfény utal a külvilág valóságára. A zárt térben lehet éjszaka vagy nappal, mindegy is.

 • cikk kép
  Staféta Husz Bélánéval

  Szilágyi Judit azt kérdezi a mohácsi Husz Béláné népművésztől, akinek volt kiállítása a megyei könyvtárban is, hogy mi a jellemző a busók öltözetére.

 • cikk kép
  Hosszú Krahulcsán János bakancslistája

  A pápai Krahulcsán János nyugalmazott erdőmérnök a 2016-os év Szupernagyija pályázaton ajánlás alapján a Napló különdíját vehette át. A legelső unoka, Krahulcsán Dóra szerint a papa a családon belül és a hobbiban is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

 • cikk kép
  Rapid randi: Életem legborzasztóbb élménye!

  Veszprém - Nekem ez annyira tetszik, hogy ezentúl rendszeresen járok ilyen rendezvényekre – mondta egy fiatalember az első rapid randija értékeléseként.

 • cikk kép
  Johann’s Kapelle: német hagyományok Városlődön?

  Büszkék vagyunk arra, hogy felnőtt egy olyan generáció, amely rajtunk keresztül ismerte meg a német népzeni hangszeres kultúrát – mondta Tepper János, a 25 éves városlődi Johann’s Kapelle vezetője.

 • cikk kép
  Staféta Szilágyi Judittal

  Mészáros József azt kérdezi Szilágyi Judit pszichológustól, hogy milyen játékokat vegyünk a gyereknek.

 • cikk kép
  A zene szerelmese: Káplán György

  Egyformán jól érzi magát Káplán György énekművész a zürichi operaházban, Seress Rezsőről szóló önálló estjén, vagy amikor áriákat ad elő egy idősotthonban. A Balatonalmádihoz ezer szállal kötődő tenorista néhány éve nyugdíjba vonult, de máig tevékeny. Kétlaki életet él: Stuttgartból jár fellépni Európa legnagyobb operaházaiba, szabadidejének hónapjait a tóparti városban tölti.

 • cikk kép
  Kubik Anna a Tolnay Klári-díjat vehette át

  A színészet a személyiség erején, a gondolkodásmódon múlik, ekkor dől el, ki marad fenn a rostán és az emlékeinkben – mondta az Ősiből származó Kubik Anna, aki a magyar színház- és filmművészet szolgálatában nyújtott magas színvonalú és odaadó munkásságáért Tolnay Klári Művészeti Díjban részesült, melyet a hétvégén vehetett át a Nógrád megyei Mohorán található Tolnay Klári Emlékházban.

 • cikk kép
  A bakonyoszlopi az utolsó még működő mélyműveléses szén- és bauxitbánya a térségben

  Sötétség, por fogad, ahogy elhagyjuk a bánya bejáratát. A Jó szerencsét! felirat figyelmeztet: a föld alatt nem könnyű a munka. A bakonyoszlopi az utolsó a térségben, amely a bányák közül még fennmaradt.

 • cikk kép
  A magyar kancsószobor

  A borvidékeken ez az edény a pince dísze, ebből kínálják a legbecsesebb vendéget. Senki sem tudja, hogyan, de egyszercsak megjelent valamikor az 1800-as évek elején, de az biztos, a miskakancsó a legmagyarabb ivóedény, igazi hungarikum.

 • cikk kép
  Staféta Mészáros Józseffel

  Ábrahám Emilné azt kérdezi Mészáros Józseftől, hogy féljünk-e denevérektől.

 • cikk kép
  Kevesen vannak, de büszkék értékeikre

  Németbánya – A települési értéktárba eddig öt érték került be: a Szent Márton püspök-templom, Iharkút, a késő bronzkori halomsírok, a Magyarországon egyedüli zuhatag-kút ipari műemlék, illetve Nagy Sándor szecessziós képzőművész, aki a faluban született.

 • cikk kép
  Staféta Ábrahám Emilnével

  Tóth Zoltán azt kérdezi Ábrahám Emilnétől, hogy miért segít a beteg embereken?

 • cikk kép

  Csak egy vagyok közületek

  Az megvan, hogy a több tízezres tömeg a Hősök terén a magyar fociválogatottat ünnepelte, és a képernyőn keresztül is érzékelhető extázis közepén egy srác billentyűzetet ragadott? Már ahogy zenélt és énekelt... – nem is rosszul, sőt! Rakonczai Imre, az egykori profi futballistából fiúbandataggá váló srác mára sármos férfivá érett, aki egy szál zongorával hódította meg egyre bővülő rajongótáborát.

Magazinok