• cikk kép
  Megyer, a családias közösség

  Tizenheten élnek életvitelszerűen a megye legkisebb, és az ország egyik legkisebb településén, Megyeren.

 • Lövészek és íjászok húsvétja

  Ajka - Húsvét vasárnapján ismét megszervezte az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület a tojáslövő versenyt. A tizennyolcadszor meghirdetett versenyre nyolcvanhárman neveztek be.

 • cikk kép
  Akinek a sakk az élete

  Szellemileg jobban teljesítenek azok a diákok, akik jól tudnak sakkozni - vallja a 46 éves Jónás Péter, aki immár húsz éve vezeti a megyeszékhelyen a sportág szövetségét. Mindemellett szakkörökben oktat, hogy idővel a tanítványai is megkóstolhassák a siker ízét.

 • cikk kép
  Háromszor bizonyították, tudják, mi illik

  Ajka - A hangos beszéd, a másik szavába vágás, az egymásra nem odafigyelés és a nem a helyzethez méltó viselkedés az, ami leginkább dühbe hozza a Tudni illik, hogy mi illik vetélkedő győzteseit. Azt pedig, hogy sok fiatal nem képes összefüggően néhány értelmes mondatot megfogalmazni, anyanyelvünk iránti illetlenségnek tartják.

 • cikk kép
  Vendégsarok: Az alkotás gyönyörűsége

  Vendégírónk a héten Holányi Julianna festőművész.

 • cikk kép
  A halálból hoznak vissza

  Nekünk nem számít a hétvége és az ünnep. A legutóbbi szilveszterkor 23.50-kor vonultunk ki egy autóbalesethez. A helyszínen ért az éjfél, egy rendőrnek kívántam először boldog új évet, miközben a háttérben szólt a Himnusz a rádióban – mesélte Bereczky Donát, a pápai mentőállomás mentőgépkocsi-vezetője.

 • cikk kép
  Gépcsodák képeken - Lehetetlen abbahagyni a járművek fotózását!

  Veszprém – Egy busz, vonat, villamos – hétköznapi dolgok. Vannak viszont, nem is kevesen, akiket lázba hoz, hogy adott helyeken megörökítsék a közlekedési eszközöket.

 • cikk kép
  A tudomány erdejében - Pósfai Mihály egyetemi tanár Széchenyi-díjat kapott

  Kicsi, de jó társaság van az egyetemen, mondja Pósfai Mihály, aki a nemzeti ünnepen a legrangosabb tudományos elismerést, a Széchenyi-díjat vehette át.

 • cikk kép
  Az ember elvesztette önmagát - Dékány Árpád Sixtus zirci főapát szerint változás előtt áll az emberiség

  Zirc – A legnagyobb kihívás a mai világban, hogy az ember ember lehessen Dékány Árpád Sixtus, a Zirci Ciszterci Apátság főapátja szerint. Az egyházi vezetőt a szerzetesség évéről, békéről, a kor válságáról is kérdeztük.

 • cikk kép
  Ne féljetek!

  A feltámadt Jézus így biztatta tanítványait: „Békesség nektek! Én vagyok, ne féljetek!” (Lk 24,36)

 • cikk kép
  Torma, a jótékony édesgyökér - Nemcsak húsvétkor előnyös a szervezetnek

  Veszprém – A közelgő ünnep sztárjáról az év többi napján hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig a tüzes gyógyszer a mindennapi étrendben és a házi patikában egyaránt megállja a helyét.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  Tanuljunk modernül!

  Ha tetszik, ha nem, öregszem! Évekkel ezelőtt nem értettem, hogy lehet, hogy édesapám, aki maga fabrikálta rádió segítségével hallgatta a világot, mára továbbképzésre szorul, ha új távirányítót vagy digitális beltéri egységet kell kezelni. Ma már tudom az okát!

 • cikk kép
  Kiérlelt tehetségek - Nem éri megkülönböztetés a női borászokat

  Megyei körkép - A közvélemény férfias szakmának tartja a borászmesterséget, miközben az utóbbi években egyre több nő vállal szerepet egy-egy pincészet irányításában. A nőknek az ágazatban betöltött szerepéről, lehetőségeiről és megbecsültségéről három Veszprém megyei női borásszal beszélgettünk.

 • cikk kép
  Nincs ellenszere az „öregezésnek”

  Öregezés. Ismert furcsa szó, de hogy valójában mit jelent, azt csak az tudja igazán, aki közvetetten érintett a témában. Aki közvetlenül, annak sokszor fogalma sincs róla, hogy mi történik körülötte, pláne vele. Éppen ezt használják ki a magukat jó szándékú gondozónak kiadók.

 • cikk kép
  Staféta Novákné Juhász Andreával

  Falussy Boglárka azt kérdezi Novákné Juhász Andreától, az alsóörsi általános iskola pedagógusától, hogy milyen hatással van a diákjaira a színjátszás.

Magazinok