• cikk kép
  Kerülöm a konfliktusokat - Kulka János nem akar megosztó lenni

  Soha nem foglalkoztam a politikával, nem is érdekelt, nyilatkozta Kulka János színművész, aki a minap a Veszprémi Petőfi Színházban Ez a hely című önálló estjét mutatta be.

 • cikk kép
  Papa, az ezermester, és extrém életmester

  Gyevnár Kálmán különleges figura, s biztosan nem sértődik meg e kifejezéstől. Csodabogárnak is nevezhetnénk, de hozzá valahogy nem illik a csoda szó, hiszen a vitorlázás, a sárkányrepülés, a kerámiakészítés, a motorozás mind-mind természetéből, természetességéből fakad. Az is, hogy 72 évesen ő az ország legidősebb igazolt labdarúgója.

 • cikk kép
  Fekete István emlékére

  Ajka - A házigazda Ajka csapata nyerte a XV. Országos Fekete István Emlékversenyt. A szervezők a látássérültek számára hirdetik meg a programot minden évben nyár elején, amelynek a Nagy László szabadidőközpont ad otthont.

 • cikk kép
  Ötven éves a várpalotai iskola

  Várpalota - Gálaműsorral, jubileumi futóversennyel, irodalmi előadásokkal, úttörőtörténeti, valamint képzőművészeti kiállítással ünnepelte megalapításának 50. évfordulóját a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola.

 • cikk kép
  Staféta Fodor Zsolttal

  Farkasné Molnár Csilla azt kérdezi Fodor Zsolttól, hogy miképpen lehet megszerettetni a matematikát a diákokkal.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Óvodába megy

  A nagyobbik lányom szeptemberben oviba megy. Nemrég még én jártam ebbe az óvodába. Most meg szülői értekezleten voltam. „Fölnőtt” lettem bizony… legalábbis egy kicsit megint „fölnőttebb”.

 • cikk kép
  Úgy élnek, mint egy nagy családban a lókúti lakásotthon lakói

  Minden gyermekben ott van a jó, amelyre alapozva a nevelői munkának köszönhetően a későbbiekben a családjáról gondoskodó, saját lábán megállni képes felnőtt válhat – vallja Fallmann József nevelőtanár, aki munkatársaival tizenkét fiú sorsát egyengeti a Rózsa lakásotthonban.

 • cikk kép
  Cuha-völgyi kaland

  A jó idő kicsalta a természetbe a városlakókat, így jómagam is felkerekedtem. Mivel régen jártam már Zirc-Porva- és Vinye környékén, elindultam, hogy megnézzem a rég nem látott vidéket.

 • cikk kép
  Staféta Farkasné Molnár Csillával

  Utassy Istvánné azt kérdezi Farkasné Molnár Csillától, hogy miért fontosak a versek.

 • cikk kép
 • cikk kép
  Norvégiában magas az egészségügyi dolgozók presztízse

  Dr. Tótth Árpád tizenöt évig volt mentőorvos, közben a veszprémi kórház orvosigazgatója, majd a zirci kórház főigazgatója. Betölti a Magyar Egészséggazdasági Társaság elnöki tisztét. Jelenleg – 2013 szeptembere óta – a Helse Nord RHF, az Észak-Norvég Regionális Egészségügyi Hatóság elemző orvos tanácsadója, az egészségügyi ellátás minőségéhez dolgoz ki indikátorokat, készít elemzéseket.

 • cikk kép
  Óvodás lesz az unokám

  Gondolataimmal valószínű a szülők, de még inkább a nagyszülők többségének érzéseit tárom a kedves olvasók elé.

 • cikk kép
  Egyedülálló csontbetegséggel küzd, mégis a csúcsokat ostromolja Manóka

  Vannak, akik betegségük ellenére sokkal többet bírnak, mint mi, „átlagemberek”. A fájdalmat úgy söprik le magukról, mintha legyet hessegetnének. És közben ellentmondást nem tűrően tartanak céljuk felé. Ilyen Manóka is.

 • cikk kép

  Azért szereti a japán embereket, mert optimisták, féltik és őrzik a kulturális kincseiket

  Kislődről Japánba - Álmai szigetére költözött Kiss Gergely

  Furcsa érzés úgy ébredni, hogy reng az ágy, mintha bölcsőben ringatnának. Kell egy kis idő megszokni ezt, mert Japánban úgy jönnek-mennek a földrengések, mint a hazai rakpartokon a randevúk – számolt be Kiss Gergely, aki Kislődről költözött a szigetországba, ahol jól működő egységet alkot a legfejlettebb technika és a tradicionális gondolkodás.

 • cikk kép
  Amikor az üt, akit szeretsz - A boldogító igentől a pokolig

  Olyan, mint egy alattomos betegség. Először minden szép és jó, aztán valami elromlik. A bántalmazás pedig mint egy lappangó kór, elkezd a felszínre törni.

Magazinok