• cikk kép

  Vendégsarok

  A Domb

  A Dombnak azon a reggelen a szokásosnál hevesebben vert a szíve. Úgy érezte, valami jó történik vele. Talán még többen jönnek hozzá, mint egy átlagos napon.

 • cikk kép
  Kisnémeth Ferenc plakátokat tervezett, de ma már csak rajzol, fest és zenél, a maga örömére

  Alkalmazott grafikusként dolgozott, de mindig élt benne a vágy, hogy csak a képzőművészettel foglalkozzon. A Balatonkenesén élő Kisnémeth Ferenc rajzol, fest, zenél, a saját és a Veszprémi Művész Céh tagjainak örömére.

 • cikk kép
  Staféta Kőműves Judittal

  Krancz Balázs azt kérdezi Kőműves Judittól, a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ igazgatójától, hogy milyen képzést kapnak a fiatal roma zenészek.

 • cikk kép
  Gyöngyöt fűz a tanítónő és diákjainak is átadja tudását

  Állatfigurák, karkötők, bonyolult technikát igénylő nyakláncok kerülnek ki a sümegi Czipp Rózsa keze alól. A tanítónő még pályája elején, az 1980-as években kezdett ismerkedni a gyöngyfűzéssel. Akkor még csak egyetlen célja volt, lekötni a napköziseket a tanulás előtti és utáni szabad foglalkozáson.

 • cikk kép
  Rosszkor, rossz helyen

  Jeremy Saulnier rendező az előző, Blue Ruin című művével megtalálta a stílusát, ami a realista, nyers erőszak palettáján mozog, miközben mégis emberi tud maradni. A Green Roomban ezt ismét csúcsra járatta, az eredmény pedig az év egyik legkíméletlenebb filmélménye.

 • cikk kép
  Varázslatos Anna-bál

  A 182. Anna-bált nagyméretű festményen örökítette meg az aszófői alkotó, Mógor Judit. Leginkább embereket szeret festeni, sok embert, ők pedig nagy képen érvényesülnek igazán.

 • cikk kép
  Vigyáz ránk a partról

  A kajakról leesett kisfiú a víz alá merült. A vízimentő már ugrott is utána, így nem lett tragédia az apa felelőtlenségéből. Noha ez a történet vagy másfél évtizede történt, Dóra emlékezetébe filmszerűen bevésődött az eset. Persze, az életmentéseken kívül még más dolguk is van a látszólag irigylésre méltó vízimentőknek.

 • cikk kép
  Kellene két év mosogatás!

  Little G. Weevil, akit a sokan az egyik kereskedelmi tévé mentoraként ismertek meg, azt mondja, hogy nekik nincs kábeltévé-előfizetésük. Ő nem hallgat rádiót sem. Csak teszi a maga dolgát a nemzetközi hírű bluesgitáros-énekes.

 • cikk kép
  Staféta Krancz Balázzsal

  Benedek Veronika azt kérdezi Krancz Balázstól, a Meló- Diák Iskolaszövetkezet veszprémi területi igazgatójától, hogy van-e elég állás a fiataloknak nyáron.

 • cikk kép
  Nemzetiségi hagyományápolás, közösségi terek építése

  Közösséget építenek, ápolják a német nemzetiségi hagyományaikat a kislődiek. Az Ajka mellett fekvő település polgármestere, Somogyi Anna ötödik ciklusát tölti.

 • cikk kép
  Pajor Tamás: Megtérésem után az ellenkultúrához képest is ellenkultúra lettem

  Pajor Tamást a Neurotic tagjaként ismerte meg a publikum, s míg régi dalait még mindig hallgatják rajongói, ő közel harminc éve új úton jár, többek között az Amen együttes vezetőjeként. Márciusban megkapta az év könnyűzenei szövegírója díjat.

 • cikk kép
  Legendák és mítoszok övezték a föld alatti erőművet

  A múlt század hetvenes éveinek elején zárták be az egykori föld alatti erőművet Balatonfűzfőn, ami négy és fél évtizeden át biztosította a Nitrokémia, a közeli lakótelep és a papírgyár gőzenergia-ellátását. Az egyedülálló létesítmény hasznosítása bezárása óta várat magára.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  Ez a mi erőnk

  „Együtt lenni, együtt énekelni: ez a mi erőnk” (az Éneklő forradalom című filmből)

 • cikk kép
  Fiát gyászolja az édesanya - Juhász Pálné két tűzszerész gyermeke közül az egyiket elveszítette

  Vajon mit tehet egy anya, amikor tudja, veszélyes hivatása van gyermekének, de ő azt választotta, attól boldog? – kérdi, keresi a választ gyászában a várpalotai Juhász Pálné. Margit 38 éves fia, Juhász Attila posztumusz hadnagy, első osztályú tűzszerész július elsején elhunyt szolgálatteljesítés közben a Hortobágyon.

 • cikk kép
  Az utolsó favellakészítő - Bakonybélben Réz István még a hagyományos technológiát alkalmazza

  Bakonybélen egykor százan készítettek favellát, ma azonban már az országban egyedüliként a nyolcvannégy éves Réz István őrzi ennek a hagyományát.

Magazinok