• cikk kép
  Bűnjelek a pince mélyén

  Véres kés, balta, számszeríj, roncsnak számító és sok milliót érő autó és lovak… – mindezek bűnjelek, amelyeknek az őrzéséről, karbantartásáról, az állatok ellátásáról a bíróságnak kell gondoskodnia a jogerős ítélet megszületéséig. De utána vajon mi lesz velük?

 • cikk kép
  Nem repül a hajba - A Bakony az országban a legideálisabb helyek egyike a denevérkutatásra

  A denevérek nem vérszomjas vadállatok, nem is repülnek az ember hajába. Az éjszaka aktív, védett állatok kutatása számos kérdést felvet, védelmük a Bakonyban kiemelt ügy.

 • cikk kép
  Derű és mosogatás

  Lángh Júlia írónő legutóbbi, Macskák és férfiak című kötete megjelenése után az elmúlt időszakban kevésbé a következő könyvére, inkább itteni második otthonának szépítésére fordította energiáit. Erről és életének jelentős állomásairól beszélgettünk a többkötetes írónővel második otthonában, Raposkán.

 • cikk kép
  Staféta Hubert Jánossal

  G. NÉMETH GYÖRGY azt kérdezi Hubert János tapolcai körzeti főorvostól, hogyan szoktatná le az embereket a dohányzásról.

 • cikk kép
  Több egy „szimpla” gyilkosságnál

  Eddig egy rövidfilmet – Most látszom, most nem látszom (2004) – és két tévéfilmet – A berni követ (2014), Félvilág (2015) – rendezett. Utóbbi kettővel nagy feltűnést keltett, díjakat is kapott. Most éppen egy nagyjátékfilm előkészítésén dolgozik.

 • cikk kép
  Különleges ereklye egy pápai család birtokában: olimpiai fáklya 1936-ból

  Nem mindennapi sportereklye birtokában van a pápai Koncz család: az 1936-os berlini olimpiáról származó fáklya a legkülönlegesebb a városban közismert, a sporthoz szervesen kötődő família érmei, kupái között.

 • Középpontban a könyvmoly

  Vámos Miklós író, a Gerilla együttes egykori tagja nemrégiben egy közönségtalálkozón járt Dunaújvárosban. Előzetes beszélgetésre invitáltuk önmagáról, a táncról, a városról és arról, hogy előkerül-e még néha napján a gitár.

 • cikk kép

  Soma Mamagésa szerint az egyre felszabadultabb nőkkel nem tudnak mit kezdeni a férfiak

  Csak illúzió a megfelelni akarás

  Egyre inkább fel sem kapjuk a fejünket, ha arról hallunk, hogy valaki a saját neméhez vonzódik. Egyik nő egy másikkal, vagy férfiak egymással élnek együtt, egyes országokban akár össze is házasodhatnak. Hazánkban is változik a leszbikusok, melegek megítélése. Minderről és a lehetséges okokról a jól ismert szakértőnek, Soma Mamagésának határozott véleménye van.

 • cikk kép
  Staféta G. Németh Györggyel

  Vágó Ágnes azt kérdezi G. Németh Györgytől, hogy miért fontos a jó alvás.

 • cikk kép
  A végtelen kékség rejtélyei - Szépségek és veszélyek a tengeren

  Csodálatos érzés a sós tengerben fürdeni, eltűnődni a végtelenbe futó hullámokon, hát még megörökíteni a víz alatti világ ezer szépségét. Az 57 éves, Almádiban élő Tóth Zoltán még csak öt esztendeje foglalkozik tengeri fotózással, de máris páratlanul gazdag képsorozattal büszkélkedhet. Fotóit Balatonfűzfőn és Alsóörsön lehetett megtekinteni nemrégiben, a nemzetközileg is jegyzett fotóművész, Selmeczi Dániel néhány képével együtt.

 • cikk kép
  A művészet kortalan - vallja Csabai Tibor grafikusművész

  A mai számítógépes világban akár korszerűtlennek is tűnhet, hogy valamit a két kezünkkel készítünk, de sok embernek nagyon fontos az, hogy az ilyen tevékenység fennmaradjon. Ezt igazolja az Ajkai Grafikai Műhely léte és a művészeti iskolánk is – mondta Csabai Tibor, a Magyarpolányban élő művésztanár, grafikusművész.

 • cikk kép
  Falak tengeren innen és túl - egerszegi találkozás Dús Lászlóval

  „Tudod, aki disszidált Amerikába..., Akinek először volt ezüst színű Fordja..., Aki azt a legendás szakkört vezette...” - a fenti foszlányok bizonyára sokak előtt keltik életre Dús László (75) festőművész alakját, ám akadnak, akik ennél többet nem is tudnak róla.

 • cikk kép
  Szenvedélyes, őrületes szerelem - Oberfrank Pál, a Carmen rendezője az ajándék feladatról, az operajátszásról

  Azt kérték tőlem, próbáljak olyan előadást létrehozni, amely sokak számára befogadható, egy színész fejével átgondolt produkció, mondta Oberfrank Pál, a Carmen rendezője. A Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Állami Operaház előadása július 9-én látható a Veszprém Arénában.

 • cikk kép
  Ali doktor harminc éve

  A veszprémi kórház füll-orr-gégész szakorvosa éppen harminc éve járja a megye sportpályáit és figyel, ügyel a versenyzők egészségére. Csendben, szerényen meghúzódik a háttérben, de ha kell, azonnal ott terem barna orvos táskájával és azonnal segít a bajba jutott sportolón.

 • cikk kép
  Staféta Vágó Ágnessel

  ELŐZŐ HETI vendégünk, Rábai József azt kérdezte Vágó Ágnes turisztikai szakembertől, hogy milyen szezonra számítanak a Balaton-parton.

Magazinok