• cikk kép
  Jack szerint Magyarország

  Mi, magyarok vendégszeretőek, segítőkészek, nyitottak, élettel teliek vagyunk, és mindenről van véleményünk. A nyelvünk szerkezete, illetve hangzása érdekes és szép, viszont egy külföldinek megtanulni szinte lehetetlen - így vélekedik rólunk Jack Mayfield az Amerikai Egyesült Államokból, aki második hazájának tekinti Magyarországot.

 • cikk kép
  Lehet láncon tartani a kutyákat!

  Félreértelmezték az emberek a láncon tartásról szóló, január elsejétől érvényes rendelkezést, az állatvédők a tömegesen utcára került kutyákról, az illetékes hivatal a pontosításról beszélt.

 • cikk kép

  Beszélgetés Pogány Péter rendőr ezredessel

  Megpróbálnak egy lépéssel a bűnözők előtt járni

  Egyszerű logika, tisztesség, kitartás és elkötelezettség az alapja mindennek, végezzen bármilyen munkát is az ember – szögezte le Pogány Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, akivel 25 éves szolgálati jubileuma apropóján beszélgettünk.

 • cikk kép
  A keresztelés ünnepe

  Veszprém - Vízkereszt után Jézus megkeresztelkedésének ünneplésével fejeződik be a karácsonyi idő. Keresztelő János megkereszteli Isten egyszülött Fiát a Jordán folyóban - ezzel indul Jézus földi küldetése.

 • cikk kép
 • cikk kép
  Staféta Bérczi Beátával

  Török László azt kérdezi Bérczi Beátától, a veszprémi Tourinform-iroda ügyvezetőjétől, hogy milyen gasztronómia élményekkel készülnek idén.

 • cikk kép
  Mit mutat a kártya idénre?

  Kemény év vár ránk, és csak azoknak tartogat jót 2016, akik képesek észrevenni az üzeneteket és változtatni a hozzáállásukon, viselkedésükön - hangsúlyozta Bognár Ferencné Anikó jósnő, masszőr, aki tizenhat éve foglalkozik természetgyógyászattal.

 • cikk kép
  Tátrai és a magyar rock 50 éve

  Tátrai Tibor, a honi rockzene élő legendája. Neve egybe forrt a műfajjal, ami persze nem csoda, hiszen majdnem ötven éve ott van az élvonalban. Erről, az elmúlt fél évszázadról beszélgettünk vele minapi koncertje után.

 • cikk kép
  Hogyan etessük a madarakat télen? Staféta Török Lászlóval

  Nagy Ferenc azt kérdezi Török Lászlótól, a veszprémi állatkert igazgatójától, hogyan etessük a madarakat télen.

 • cikk kép

  Az emberek - hit és kegyelem nélkül is - képesek jót cselekedni és szépen ünnepe

  Karácsonyi gondolatok Jézusról

  Mióta Jézus a földön járt, majd (a keresztények hite szerint) fölment a mennybe, mindig voltak olyan emberek, akik szerették volna az egész „Jézus-eseményt” meg sem történtté tenni.

 • cikk kép
  Veszeli Lajos: Esztétika nélkül nem érdemes élni

  Balatonalmádi - Pulzál. Saját ritmusa, járása van a gondolatainak. Megpróbálom követni: ugrálunk egyik sarokkőtől a másikig, miközben - akár a mitológiai Ariadné - fonalat sző, ami mentén visszatalálunk mindig ugyanoda: esztétika nélkül nem érdemes élni. Beszélgetés Veszeli Lajos festőművésszel.

 • cikk kép
  Karácsonyi sms-tippek

  Kaptál már karácsonyi sms-t? Ötlettelen módon azt akarod továbbküldeni? Ne tedd! Inkább válassz a sok-sok lehetőség közül!

 • cikk kép
  Ne hagyjuk, hogy magányosak legyünk!

  Örüljünk annak, hogy egészségesek vagyunk, hogy van fedél a fejünk felett, hogy nem éhezünk, hogy nem kell menekülni saját és családunk életéért! Apróságoknak is próbáljunk örülni, segítsünk, akinek lehet, és keressük mások társaságát! – ezt javasolja karácsony apropóján Kardos Kára klinikai szakpszichológus.

 • cikk kép
  "Zsiga" minden labdát megfogott

  Az élet időnként váratlan történetek írására képes. Olyanokra, amikre nem vagyunk felkészülve, nem számítunk rá, de végül akár jól is kijöhetünk belőle. Valami hasonló történt a huszonhat aranyérmet nyerő Zsigmond Györggyel, az egykori világklasszis kézilabdázóval. Fortuna többször is átírta a róla szóló fejezetet. Játékosként és edzőként egyaránt.

 • cikk kép
  A zene gyógyító ereje

  A zene oldja a feszültséget, energiát ad, képességeinket fejleszti, s nem utolsó sorban örömet szerez. Mindezt Fülemile Judit zeneterapeuta mondja, aki gyerekkora óta szorosan kötődik ehhez a világhoz. Mondhatnánk azt is, beleszületett.

Magazinok