• cikk kép
  Gárdos Péter filmrendező a Hajnali láz című regényről és a filmről

  Ez nem holokausztregény, nem holokausztfilm, hanem egy szerelmi történet, amely olyan emberekről szól, akik nemrég élték át életük legszörnyűbb drámáját, mondta Gárdos Péter filmrendező.

 • cikk kép
  Staféta Szaller Péterrel

  Kovács Attila azt kérdezi Szaller Pétertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házának vezetőjétől, hogy milyen ellátást kapnak az utcán élő hajléktalanok.

 • cikk kép
  Brusznyai-díjat kapott Márkus Csaba

  Rutinból nem lehet irodalmat tanítani, mondta Márkus Csaba, a Lovassy László Gimnázium Brusznyai-díjjal kitüntetett tanára.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  A film, a mozi és a közönség

  A téma, érzésem szerint premier plánt, azaz a szokásosnál közelebbi képet érdemel. Egyáltalán nem nehéz róla értekezni, éppen most, amikor csak az nem hallott a Saul fia című kultikussá vált magyar játékfilm sikeréről, aki a macihoz, vagy (hogy helyben maradjunk) a mókushoz hasonlóan a téli álmot választotta.

 • cikk kép
  Kiléptek a tradicionális formákból - Tizenöt éves a Kabóca Bábszínház

  Idén ünnepli tizenöt éves fennállását a Kabóca Bábszínház. Az elmúlt évek alatt nemzetközi színtéren is jelentős eredményeket ért el és jól felismerhetővé vált a Kabóca stílusa. Székely Andrea 2008 óta vezeti a bábszínházat, őt kérdeztük a múltról és a tervekről.

 • cikk kép
  Gyógyítható a rák? - Egy német orvos szerint lelki megrázkódtatások miatt betegszünk meg

  A lelki megrázkódtatás hatására agyunk adja ki az „utasítást” a betegségek, elváltozások kialakulására. A konfliktus feloldásával beindulnak a gyógyulási folyamatok, ily módon meggyógyítható a rák is – szögezte le egy német orvost idézve Kemény Ildikó terapeuta, aki hét éve betegek, orvosok körében kíséri figyelemmel mindezt, és több száz esetre hivatkozva, tapasztalata alapján beszélt erről.

 • cikk kép
  Staféta Kovács Attilával

  Bérczi Beáta azt kérdezi Kovács Attilától, a zirci Monostori Látogatóközpont ügyvezetőjétől, milyen volt a látogatottságuk az elmúlt évben.

 • cikk kép
  Vendégsarok: Brusznyai Árpád emlékére

  Heti vendégírónk Zeitler Gusztáv.

 • cikk kép
  Jack szerint Magyarország

  Mi, magyarok vendégszeretőek, segítőkészek, nyitottak, élettel teliek vagyunk, és mindenről van véleményünk. A nyelvünk szerkezete, illetve hangzása érdekes és szép, viszont egy külföldinek megtanulni szinte lehetetlen - így vélekedik rólunk Jack Mayfield az Amerikai Egyesült Államokból, aki második hazájának tekinti Magyarországot.

 • cikk kép
  Lehet láncon tartani a kutyákat!

  Félreértelmezték az emberek a láncon tartásról szóló, január elsejétől érvényes rendelkezést, az állatvédők a tömegesen utcára került kutyákról, az illetékes hivatal a pontosításról beszélt.

 • cikk kép

  Beszélgetés Pogány Péter rendőr ezredessel

  Megpróbálnak egy lépéssel a bűnözők előtt járni

  Egyszerű logika, tisztesség, kitartás és elkötelezettség az alapja mindennek, végezzen bármilyen munkát is az ember – szögezte le Pogány Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, akivel 25 éves szolgálati jubileuma apropóján beszélgettünk.

 • cikk kép
  A keresztelés ünnepe

  Veszprém - Vízkereszt után Jézus megkeresztelkedésének ünneplésével fejeződik be a karácsonyi idő. Keresztelő János megkereszteli Isten egyszülött Fiát a Jordán folyóban - ezzel indul Jézus földi küldetése.

 • cikk kép
 • cikk kép
  Staféta Bérczi Beátával

  Török László azt kérdezi Bérczi Beátától, a veszprémi Tourinform-iroda ügyvezetőjétől, hogy milyen gasztronómia élményekkel készülnek idén.

 • cikk kép
  Mit mutat a kártya idénre?

  Kemény év vár ránk, és csak azoknak tartogat jót 2016, akik képesek észrevenni az üzeneteket és változtatni a hozzáállásukon, viselkedésükön - hangsúlyozta Bognár Ferencné Anikó jósnő, masszőr, aki tizenhat éve foglalkozik természetgyógyászattal.

Magazinok