• cikk kép
  Hivatása legjobbja

  Nem mindennapi hivatás nem akármilyen képviselője Waldmann Zsolt rendőr törzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője. Rajta kívül senki sem mondhatja el magáról, hogy négyszer megnyerte volna az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által kiírt Közlekedésrendészeti szakmai versenyt.

 • cikk kép
  Staféta Bardon Rékával

  Kőműves Judit azt kérdezi a csabrendeki Bardon Rékától, hogyan készül a patkolt tojás?

 • cikk kép
  Fényképes krónikák között

  A képek sugallják a középkori magyarság nagyságát, helytállását, királyaink diplomáciai és hadügyi teljesítményét - mondta dr. Siklósi Gyula régész, a történettudományok kandidátusa.

 • cikk kép
  Kovács Patrícia: Beleállok abba, amiben hiszek

  Annyit érek, ahová teszem magam. Ezt kellett megtanulnom. Az embernek szüksége van egy egészséges önérzetre ebben a szakmában, hogy tudja a helyét, az útját. Most jó az irány – mondta lapunknak Kovács Patrícia színművész, akinek voltak azért kétségei a pályáján. Ma korosztályának egyik legkeresettebb, legnépszerűbb színésznője.

 • cikk kép

  Vendégsarok

  A Domb

  A Dombnak azon a reggelen a szokásosnál hevesebben vert a szíve. Úgy érezte, valami jó történik vele. Talán még többen jönnek hozzá, mint egy átlagos napon.

 • cikk kép
  Kisnémeth Ferenc plakátokat tervezett, de ma már csak rajzol, fest és zenél, a maga örömére

  Alkalmazott grafikusként dolgozott, de mindig élt benne a vágy, hogy csak a képzőművészettel foglalkozzon. A Balatonkenesén élő Kisnémeth Ferenc rajzol, fest, zenél, a saját és a Veszprémi Művész Céh tagjainak örömére.

 • cikk kép
  Staféta Kőműves Judittal

  Krancz Balázs azt kérdezi Kőműves Judittól, a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ igazgatójától, hogy milyen képzést kapnak a fiatal roma zenészek.

 • cikk kép
  Gyöngyöt fűz a tanítónő és diákjainak is átadja tudását

  Állatfigurák, karkötők, bonyolult technikát igénylő nyakláncok kerülnek ki a sümegi Czipp Rózsa keze alól. A tanítónő még pályája elején, az 1980-as években kezdett ismerkedni a gyöngyfűzéssel. Akkor még csak egyetlen célja volt, lekötni a napköziseket a tanulás előtti és utáni szabad foglalkozáson.

 • cikk kép
  Rosszkor, rossz helyen

  Jeremy Saulnier rendező az előző, Blue Ruin című művével megtalálta a stílusát, ami a realista, nyers erőszak palettáján mozog, miközben mégis emberi tud maradni. A Green Roomban ezt ismét csúcsra járatta, az eredmény pedig az év egyik legkíméletlenebb filmélménye.

 • cikk kép
  Varázslatos Anna-bál

  A 182. Anna-bált nagyméretű festményen örökítette meg az aszófői alkotó, Mógor Judit. Leginkább embereket szeret festeni, sok embert, ők pedig nagy képen érvényesülnek igazán.

 • cikk kép
  Vigyáz ránk a partról

  A kajakról leesett kisfiú a víz alá merült. A vízimentő már ugrott is utána, így nem lett tragédia az apa felelőtlenségéből. Noha ez a történet vagy másfél évtizede történt, Dóra emlékezetébe filmszerűen bevésődött az eset. Persze, az életmentéseken kívül még más dolguk is van a látszólag irigylésre méltó vízimentőknek.

 • cikk kép
  Kellene két év mosogatás!

  Little G. Weevil, akit a sokan az egyik kereskedelmi tévé mentoraként ismertek meg, azt mondja, hogy nekik nincs kábeltévé-előfizetésük. Ő nem hallgat rádiót sem. Csak teszi a maga dolgát a nemzetközi hírű bluesgitáros-énekes.

 • cikk kép
  Staféta Krancz Balázzsal

  Benedek Veronika azt kérdezi Krancz Balázstól, a Meló- Diák Iskolaszövetkezet veszprémi területi igazgatójától, hogy van-e elég állás a fiataloknak nyáron.

 • cikk kép
  Nemzetiségi hagyományápolás, közösségi terek építése

  Közösséget építenek, ápolják a német nemzetiségi hagyományaikat a kislődiek. Az Ajka mellett fekvő település polgármestere, Somogyi Anna ötödik ciklusát tölti.

 • cikk kép
  Pajor Tamás: Megtérésem után az ellenkultúrához képest is ellenkultúra lettem

  Pajor Tamást a Neurotic tagjaként ismerte meg a publikum, s míg régi dalait még mindig hallgatják rajongói, ő közel harminc éve új úton jár, többek között az Amen együttes vezetőjeként. Márciusban megkapta az év könnyűzenei szövegírója díjat.

Magazinok