• cikk kép
  Három fiatal a felkelő nap országában képviselhette Veszprém megyét a cserkész-világtalálkozón

  Ami egyedül csak álom, az csapatban igenis lehetséges. Három fiatal veszprémi cserkész bizonyságot tett a kitartásáról, alkalmazkodóképességéről és összetartásáról, amelynek köszönhetően hazánkat és megyeszékhelyünket képviselve közel egy hónapot tölthettek Japánban.

 • cikk kép
  Nem csak egy munkát, hanem hivatást választottak a testvérek

  Közel húsz éve élnek ugyanolyan szeretettel a hivatásuknak a Nádai-testvérek, akik szinte azonos pályát jártak be ez idő alatt a tűzoltóságnál. Megrázó és kicsit viccesebb történetekről is mesélt a veszprémi, illetve fűzfői tűzoltóparancsnok.

 • cikk kép
  Lovagolnak, néptáncot tanulnak a kertai diákok

  Alapítványi támogatással járnak lovagolni az iskola diákjai. A településen hagyományuk van a lovas-sportoknak, így természetes volt, hogy az érdeklődő gyerekek is megkapják a lehetőséget. A község ismert a lovasok körében, a két lovarda üzemeltetőjéhez, Topár Zsolthoz és Sandi Gáborhoz a térségből is járnak, mondta Nagyné Varga Anikó polgármester.

 • cikk kép
  Ételosztó önkéntesek a toronyházban

  A kidobásra szánt élelmiszereket dolgozzák fel azok az önkéntesek, akik rendszeresen osztanak ebédet Veszprémben, a Házgyári úti toronyházban, ahol a társadalom peremére sodródott emberek élnek.

 • cikk kép
  Az önismeret útján indított el a rajzolás

  Újabb különleges feladatra vállalkozott Bajczi Marianna és Zabó Kitti: börtönben tartottak jobb agyféltekés rajztanfolyamot. A program az önismeret fejlesztésén át kelti életre a kreativitást.

 • cikk kép
  Zséda kifogyhatatlan lendülettel dolgozik

  A szülővárosához máshogy kapcsolódik az ember, mint bármely más városhoz. Pápa nagyon különleges helyet foglal el a szívemben – fogalmazott beszélgetésünk során a pápai származású Zsédenyi Adrienn, Zséda. Szó esett többek között karrierről, az énekesnő új duettjéről és a készülő albumról is.

 • Vendégsarok

  Alsóörs a vendég

  Vendégírónk a héten: Albrecht Sándor helytörténész.

 • cikk kép
  Kíváncsiságból szinte megtisztulás

  Az utat a másokkal és az önmagunkkal való találkozás teszi El Caminová, mert önmagában a vándorlás, még nem az. Az embernek kell néhány nap szenvedés, mire zarándokká válik, de az élmény akkor lesz igazán bensőséges, ha az örömöt, a kínlódást és a pillanatnyi benyomásokat másokkal közösen, de önmagában is elmélyülve élheti át – mesélte Péter Mária aneszteziológus, aki tavaly nyolcszáz idén pedig kétszázötven kilométert gyalogolt a Szent Jakab úton, érsebész férjével, Széll Andrással.

 • cikk kép
  A Bakony Maradonája számára a hit, a család és a futball a legfontosabb

  A veszprémi labdarúgás egyik kultikus alakja Rugovics Vendel. Nemcsak azért, mert az egykor NB I-be jutott sikercsapat meghatározó játékosa volt, hanem azért, mert oroszlánrészt vállalt a jelenleg az ország egyik legeredményesebb utánpótlás nevelő klubjának megalapításában, létrehozásában és működtetésében. De ki is ő valójában?

 • cikk kép
  A mostani nagyszülők tudják tartani a lépést a legfiatalabb generációkkal?

  A Nagyszülők Világnapja kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon a mostani nagyszülők miként élik meg a nagyszülőséget, tudják-e tartani a lépést a legfiatalabb generációkkal, és arról is kérdeztünk gyakorló nagymamát és nagypapát, ők mennyire folynak bele az unokák nevelésébe.

 • cikk kép
  Ételosztó önkéntesek a ''pokoli toronyban''

  Kidobásra szánt élelmiszereket dolgozzák fel azok az önkéntesek, akik rendszeresen osztanak ebédet Veszprémben, a Házgyári úti toronyházban, ahol a társadalom peremére sodródott emberek élnek.

 • cikk kép
  Mivel lehet jobb módszerre serkenteni a diákokat? Staféta Martonné Vathi Hedviggel

  Dányi Dániel azt kérdezi Martonné Vathi Hedvigről, a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatójától, melyek azok a módszerek, amelyekkel jobb teljesítményre serkentik a diákokat.

 • cikk kép
  Romantikus film készül a világhírű magyar kancáról

  Blaskovich Ernő (a híres ló tenyésztője) és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll a Kincsem című film középpontjában. A konfliktus mi másból adódhatna, mint a szerelemből, hiszen az osztrák nemes lánya és Kincsem gazdája viharos kapcsolatba keveredik. Az ő történetükön keresztül ismerhetik majd meg a nézők a világhírű paripát.

 • cikk kép
  Vörösiszap: Mivel vádol az ügyész?

  Tizenöt vádlottja van a vörösiszap-ügynek. Öt éve, 2010. október 4-én az ajkai timföldgyár X-es számú kazettájából a gátszakadás után kiömlő vörösiszap rázúdult Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre, valamint a térségre. A történteket 3,5 éve tárgyalja a Veszprémi Törvényszéken Szabó Györgyi tanácsa. A vádról, illetve annak módosításáról az ügyészséget kérdeztük.

 • cikk kép
  Tanteremből a természetbe - Ahol már nem hallatszik a becsengetés, ott kezdődik a szabad ég iskola

  Több évtizede létezik a környezetpedagógiai szakirodalomban egy koncepció, még fontosabb, hogy már gyakorlat is, amit „szabad ég iskola” néven emlegetünk. Ez a szűkebb tantermi, iskolai környezetből való kilépést jelenti a természeti környezetbe.

Magazinok