• cikk kép
  Értéket ad az irodalommal - Diákjainak a versről rajzolni, a festményről verselni kell

  Szerencsésnek mondhatják magukat a nemesvámosi gimnazisták, akiknek a magyart és a drámát egy fiatal előadóművész, zeneszerző tanár oktatja, aki időnként színdarabot ír nekik.

 • cikk kép
  Télen-nyáron biztonságban - A külterületeket is ellenőrzik a polgárőrök

  A legzordabb téli hetekben és éjszaka is biztonságban tudhatják ingatlanukat, értékeiket, terményeiket a külterületen élők vagy ott gazdálkodók. A sümegi polgárőr egyesület tagjai gépkocsival, lóháton járják a több négyzetkilométeres külterületet.

 • cikk kép
  Staféta Bélafi Károllyal

  Varga Richárd azt kérdezi Bélafi Károlytól, hogy mennyire szerteágazó a falugondnoki teendő.

 • cikk kép
  Dervalics Róbert a „magyar Louis Armstrong”

  Dervalics Róbert a „magyar Louis Armstrong”. Célja, hogy népszerűsítse a swing és a dixieland zenét, a műfajt minél több emberrel megkedveltesse. Show-műsorát az elmúlt években sokan látták itthon és külföldön, idén nyáron és ősszel újabb nagyszabású produkcióra készül.

 • cikk kép
  Születésnapra

  Gyűjtöm a versesköteteket. Különösen a József Attila köteteket, a szép kiadásúakat. A kicsiket, kézbe vehetőket, táskába helyezhetőket.

 • cikk kép
  Műtét és halál a gödrökben - Bucsok Miklós hetedszerre jutott ki a debalcevei katlanból

  – Előttem a rommá lőtt város, körülöttem sebesültek, halottak, aknák, lövések, rakétazúgás, volt, hogy a szeparatisták közelébe tévedtem – idézi fel a debalcevei katlanból való kijutását a 23 éves Bucsok Miklós, aki a 128-as kárpátaljai egységgel menekült.

 • cikk kép
  A Vastag testvérek nem akarnak celebek lenni

  A veszprémi Vastag család élete gyökerestül felfordult, amikor 2010-ben, öt évvel ezelőtt Csaba és Tamás elindult a X-Faktor című tehetségkutató versenyen.

 • cikk kép

  Minden, aminek meg kell lenni, megadatik

  Kellene még pár élet…

  Művészet nélkül élni lehet, de minek? Ezt az ars poeticát vallja Tihanyiné Bálint Zsuzsa. A tapolcai festő nemrégiben, a képzőművészet terén eltöltött negyven éve után életmű kiállításon mutatkozott be. Fest és rajzol, verseket ír, vezeti a Tapolca Városi Amatőr Képzőművész Kört. Egész lénye fáradhatatlanul vibrál, tele van tervekkel, egyszerűen hihetetlen, hogy két éve nyugdíjas. Mindezt tetézi, hogy valóságos két keréken guruló kék festmény, amint biciklire ül.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Veszprém megyében április 6-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Mi az a Júdás fa és zöldág járás? - Húsvéti hiedelmek és szokások

  A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hiedelmek egyrészt ősi eredetű tavaszváró, másrészt egyházi eredetű szokások. Sok ezek közül mára feledésbe merült.

 • cikk kép
  Krisztus legyőzte a világot

  "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

 • cikk kép
  Rendhagyó kalandozással ünnepelte születésnapját Katona Péter

  Ötvenedik születésnapját azzal ünnepelte a veszprémi Katona Péter, hogy egy év alatt 50 hegycsúcsot mászott meg. Az Ősi Általános Iskolában tanító földrajztanár szinte minden hétvégén úton volt, Magyarország mellett Ausztriába is eljutott. Megjárta többek között a Bükk, a Mátra, a Mecsek és a Bakony csúcsait is.

 • cikk kép
  Elveszi a fiainkat a háború - Öt beregszászi magyar esett el a kelet-ukrajnai harcokban

  Ennyi maradt a fiam után: a gyűrűk, amit tőlem meg a nagyapjától kapott, egy levél, amit nekem írt, de már nem tudta elküldeni – zokog Timoscsuk Irén. Fia elesett a kelet-ukrajnai háborúban. Szabó Éva fia túlélte a poklot, de retteg az újabb behívótól.

 • cikk kép
  Kozma Imre atya üzenete: A feltámasztott egyenlőségelv

  Veszprém - Teremtsünk olyan helyzetet, amelyben mások méltóságának meggyalázását a bennünk rejlő természetes önkorlátozás akadályozza meg - tanácsolja mindannyiunknak Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmas Rend magyarországi vezetője lapunkhoz eljuttatott húsvéti üzenetében.

 • cikk kép
  Hétvégi sportos műsor (frissítve)

  Veszprém megye - Az ország legnagyobb kézilabda-rangadója mellett vérbeli futballderbi is szerepel hétvégi sportműsor-kínálatunkban. Első rész.

Magazinok