Hétvége

 • Nem Budapest

  Nem belemenve az olimpia ügyébe, de az ezzel kapcsolatos népszavazásnak is csak egy olyan aspektusába, amiről még nem láttam disputát a nyilvánosság előtt: miért csak a budapestiek ügye volna ez?

 • cikk kép
  Staféta Lautner Judittal

  Székely Andrea azt kérdezi a pápai Lautner Judittól, hogy miért jó a babaúszás.

 • cikk kép
  Birkákat tart a hegedűkészítő

  Sümegi Elemért sokan ismerik, hegedűkészítő műhelyében is sokan megfordultak már a veszprémi várban. Igazi bohém művészlélek, hangszereket készít és újít fel, és az antik kerékpárok szerelmese. Fotós kollégánk hajnalban látogatta meg Lókúton, ahol családjával él. Ha már ott volt, megnézték a domboldalban legelésző bárányokat is.

 • cikk kép
  Ötven év lenyomatai

  Az egykori első tanítványai ma már táncegyüttes-vezetők, és hol van már az az ellenőrző, amiben ez állt: nevelői megrovásban részesítem, mert éjfélkor a betegszobán az asztal tetején táncolt. Németh László már akkor, középiskolásként néptáncot tanított társainak a tokaji élelmiszeripari technikumban.

 • cikk kép
  Jordán Adél vallott színpadi szerepeiről, az anyaság titkairól és a családfák ősi erejéről

  Az anyaság magabiztossá tesz a színpadon, a családfánk ősi ereje pedig megtart, mert a gyökerek mélyek és terebélyesek – mondta Jordán Adél, a népszerű színművésznő, aki a színpadon érzi otthon magát. Szereti átélni azt a belső katarzist, amikor ezer gyeplőt birtokolhat játék közben.

 • cikk kép
  Magyar némafilm Hollandiából

  Egy 1915-ben bemutatott magyar némafilm került elő az amszterdami EYE Filmmuseumban.

 • Hol a határ?

  Szerénység, alázat, precizitás. Ez minden bizonnyal csak néhány jelző azok közül, amelyek egy olyan embert jellemezhetnek, aki több évtizeden át önzetlenül, sikerrel, de nem hivalkodva tevékenykedik.

 • cikk kép
  Meg kell élni a gyászt is

  Talán szinte nincsen is szülő, aki a napokban ne gondolkozott volna el azon, hogy tragédia bármikor bekövetkezhet egy családban. De hogyan lehet kezelni a gyászt, feldolgozni a szeretett családtag, barát elvesztését? Hogyan lehet erről beszélgetni a gyerekekkel? E kérdésekre kerestük a választ. Fa Ágnes pszichológus segít tanácsaival mindazoknak, akik ilyen nehéz élethelyzetben vannak.

 • cikk kép
  Staféta Csehné Huszics Mártával

  Fodor Ildikó azt kérdezi Csehné Huszics Mártától, miképpen segítsük a gyengénlátókat a közlekedésben.

 • cikk kép
  Veszélybe kerülő ellátás - Faluhelyen figyelnek a szomszédjukra is az emberek

  Lesenceistvánd- A januártól érvényes állami normatívacsökkentés miatt az idősek házi gondozása március elejétől nem maradhat ingyenes. Emiatt várhatóan sok idős ember kiesik az ellátásból, és a gondozónők állása is veszélybe kerülhet.

 • cikk kép
  Bonckés alatt a Sümegh-ügy

  Izgalmas év elé nézünk a világhírűvé vált Seuso-kinccsel kapcsolatosan: várhatóan hamarosan megnyílik állandó kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban, és új lépések történhetnek elsődleges lelőhelyének kutatásában. Viszont keveset tudunk az ezüstkészletet megtaláló Sümegh József halála ügyében folytatott nyomozásról.

 • cikk kép
  Fekete Péter: Egy táncos próféta Uruguayban

  Azt mondják, senki sem lehet próféta a saját hazájában. A Tördemic Néptáncegyüttes tagja, a Lesenceistvándon élő Fekete Péter azonban rácáfolt erre. Ő itthon és az óceánon túl egyaránt sikeres, noha még alig töltötte be a huszonhármat. Mégis olyan élmények és tapasztalatok birtokában van, amelyekre sokan egész életükben vágynak.

 • cikk kép
  Lakatos András - Új lehetőség az életre

  Adj vért, és megmentesz három életet!” – tartja a mondás. Ha azonban előre gondolkozunk, és úgy döntünk, halálunk után felajánljuk szerveinket, még több beteg emberen tudunk segíteni, aki lehet, hogy már évek óta vár a megfelelő donorra.

 • cikk kép
  Közösségi tér

  Az ókori görög közösségek még a teljes embert vonták be a sokrétű társadalmi érintkezésbe, mára eljutottunk oda, hogy a világ történései egy fotelből valós időben követhetőek, és akár minden szükségletünk házhoz szállítható.

 • cikk kép
  Múltidézés ínyenceknek

  Park Chan-wook azon kevés ázsiai rendező közé tartozik, akinek nyugaton is ismert a neve. Oldboy című mesterművével hívta fel magára a figyelmet, de dolgozott már Amerikában is.

 • cikk kép
  Hideg napok, 75 éve - Ne feledjük el, és a következményeit se...

  Állok a nagykanizsai Csónakázó-tó jegén, mínusz 10 fok körüli, fagyos szél fújja az arcomat.

 • cikk kép
  A velünk élő látássérültek - Hogyan segítsünk úgy, hogy ne sértsük meg őket az önérzetükben?

  Mit tegyünk, ha az utcán vagy az autóbuszon olyan emberrel találkozunk, akinek fehér bot van a kezében? Hogyan segítsük a látássérülteket úgy, hogy ne legyünk tolakodóak, ne sértsük meg őket az önérzetükben?

 • cikk kép

  Vendégsarok

  Eljött az olvasás ideje

  Az év végi ünnepek kapcsán mód nyílhat arra, hogy feszített élettempónkból valamennyit visszavegyünk, s az egész évi rohanás után belsőnkben is elcsendesedjünk.

 • cikk kép
  Légitaxival a Balatonnál

  Repüléstörténeti kuriózum, hogy hidroplánok közlekedtek a Balatonnál az 1920-as években. A gépek a fővárosból indultak Siófokra, ahonnan az utasok menetrendszerű járattal repülhettek tovább más tóparti településekre.

 • cikk kép
  Jubilált a pápai Mária Rádió

  Pápa - A Szűzanya rádiójának helyi stúdiója öt éves évfordulójához érkezett, ez alkalomból az örömhír terjesztésében részt vállaló stáb három oszlopos tagjával beszélgettünk.

Részletes műsorMűsorok betöltése...