• cikk kép
  Vendégsarok - Óvodába megy

  A nagyobbik lányom szeptemberben oviba megy. Nemrég még én jártam ebbe az óvodába. Most meg szülői értekezleten voltam. „Fölnőtt” lettem bizony… legalábbis egy kicsit megint „fölnőttebb”.

 • cikk kép
  Úgy élnek, mint egy nagy családban a lókúti lakásotthon lakói

  Minden gyermekben ott van a jó, amelyre alapozva a nevelői munkának köszönhetően a későbbiekben a családjáról gondoskodó, saját lábán megállni képes felnőtt válhat – vallja Fallmann József nevelőtanár, aki munkatársaival tizenkét fiú sorsát egyengeti a Rózsa lakásotthonban.

 • cikk kép
  Cuha-völgyi kaland

  A jó idő kicsalta a természetbe a városlakókat, így jómagam is felkerekedtem. Mivel régen jártam már Zirc-Porva- és Vinye környékén, elindultam, hogy megnézzem a rég nem látott vidéket.

 • cikk kép
  Staféta Farkasné Molnár Csillával

  Utassy Istvánné azt kérdezi Farkasné Molnár Csillától, hogy miért fontosak a versek.

 • cikk kép
 • cikk kép
  Norvégiában magas az egészségügyi dolgozók presztízse

  Dr. Tótth Árpád tizenöt évig volt mentőorvos, közben a veszprémi kórház orvosigazgatója, majd a zirci kórház főigazgatója. Betölti a Magyar Egészséggazdasági Társaság elnöki tisztét. Jelenleg – 2013 szeptembere óta – a Helse Nord RHF, az Észak-Norvég Regionális Egészségügyi Hatóság elemző orvos tanácsadója, az egészségügyi ellátás minőségéhez dolgoz ki indikátorokat, készít elemzéseket.

 • cikk kép
  Óvodás lesz az unokám

  Gondolataimmal valószínű a szülők, de még inkább a nagyszülők többségének érzéseit tárom a kedves olvasók elé.

 • cikk kép
  Egyedülálló csontbetegséggel küzd, mégis a csúcsokat ostromolja Manóka

  Vannak, akik betegségük ellenére sokkal többet bírnak, mint mi, „átlagemberek”. A fájdalmat úgy söprik le magukról, mintha legyet hessegetnének. És közben ellentmondást nem tűrően tartanak céljuk felé. Ilyen Manóka is.

 • cikk kép

  Azért szereti a japán embereket, mert optimisták, féltik és őrzik a kulturális kincseiket

  Kislődről Japánba - Álmai szigetére költözött Kiss Gergely

  Furcsa érzés úgy ébredni, hogy reng az ágy, mintha bölcsőben ringatnának. Kell egy kis idő megszokni ezt, mert Japánban úgy jönnek-mennek a földrengések, mint a hazai rakpartokon a randevúk – számolt be Kiss Gergely, aki Kislődről költözött a szigetországba, ahol jól működő egységet alkot a legfejlettebb technika és a tradicionális gondolkodás.

 • cikk kép
  Amikor az üt, akit szeretsz - A boldogító igentől a pokolig

  Olyan, mint egy alattomos betegség. Először minden szép és jó, aztán valami elromlik. A bántalmazás pedig mint egy lappangó kór, elkezd a felszínre törni.

 • cikk kép
  Harminchárom évig tartó böjt

  Rég nem látott magyar sikernek tapsolhattunk nemrégen a cannesi filmfesztiválon, ahol a zsűri nagydíját Nemes Jeles László vehette át Saul fia című filmjéért.

 • cikk kép
  Tom Hanksszel is forgat a veszprémi Mitev Viktor

  Brad Pitt, Matt Damon, Ridley Scott, vagy Tom Hanks. Hollywoodi hírességek sorával is találkozott már. Mégsem erre a legbüszkébb a veszprémi születésű Mitev Viktor, hanem első önálló rendezői alkotására, a para(nem)normális rövidfilmre, a Cargo Designra.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Hittel és szeretettel

  A tanév végéhez közeledve diákok, tanárok, szülők az év végét várják. A tanulók az utolsó dolgozatokat írják, felelnek a jobb jegyekért, a tanárok készülnek a tanévzárásra.

 • cikk kép
  Megnyitják a strandszezont! Lesz Bazalt Burger és Balcsi Bagel is

  Ünnepélyesen is megnyitják a strandszezont pénteken több balatoni településen. Változatos programok is lesznek.

 • cikk kép
  Borbi, a szereprekorder -– Borbiczki Ferenc soha nem felejti Veszprémet

  Budapest - Nem akármilyen rekordként az elmúlt 19 évben eddig 1090-szer játszotta el Akela szerepét Borbiczki Ferenc A dzsungel könyve című musicalben a Pesti Színházban. A Veszprémhez ezer szállal kötődő, Borbi becenévre hallgató művész elmondta: büszke arra, hogy alapító tagja lehet ennek a sikerprodukciónak.

Magazinok