• cikk kép

  Balla Emőke jegyzete

  Időhiányban

  Nincs idő. Semmire sincs. Állandóan csak a rohanás, megállni nem lehet.

 • cikk kép
  Országos jótékonysági mozgalom indult rászoruló családok nyaraltatásáért

  A nyári szünet kilenc hetében saját otthonában nyaraltat rászoruló családokat Erdélyi Margit és Major Attila. Amikor ezt közzétették, nem is sejtették, hogy egy országos mozgalmat indítanak el, amelyhez máris követőket találtak. Elsőként a tőlük négy kilométerre élő Kozma Gábor, később mások is csatlakoztak.

 • cikk kép
  Áldott állapot volt a kezdet kezdetén - Papp Sándor a rendszerváltásról, politikáról

  Nem vagyok igazán politikus alkat. A politikába keveredett értelmiségi vagyok, mondta Papp Sándor egyetemi tanár, akivel a rendszerváltás huszonötödik évfordulója alkalmából beszélgettünk.

 • cikk kép
  Játszótéri cukrosbácsik - Kiskorában tanítsuk meg a gyereket arra, hogy soha ne álljon szóba idegennel!

  Édes kiskutyával ment oda az idegen a gyermekhez a játszótéren. Ajánlotta, otthon is vannak neki hasonló állatok, amit a gyerek elhitt és percek múltán kézen fogva sétált el a férfival. A kisfiút hetek óta nem találják.

 • cikk kép
  200 millió forintnyi adomány a német barátoktól

  Zirc - Az elmúlt másfél évtized alatt mint egy 200 millió forintot (700 ezer eurót) érő adomány érkezett városba a németországi Traunsteinből. Elsősorban a helyi és a környékbeli tűzoltóság, illetve az Erzsébet kórház volt a kedvezményezett. Idén újabb szállítmányok várhatók, például a bakonyoszlopi önkéntesek kapnak egy tűzoltóautót.

 • cikk kép
  Autizmus: mintha egy filmet néznének

  Veszprém – Bár az autizmusról legtöbbünknek Dustin Hoffmann és az Esőember jutna eszébe, az állapot ennél sokkal bonyolultabb és szerteágazóbb, nem véletlen, hogy ma már egyre gyakrabban használják az autispektrum kifejezést az állapot leírására. A lakosság akár egy százalékát is érintő állapotról egy súlyosan autista fiú szüleivel beszélgettünk.

 • cikk kép
  Staféta Orsós Ervinnel

  Tóth Zoltán azt kérdezi Orsós Ervintől, a devecseri Fláre Beás együttes egyik alapítójától, vezetőjétől, hogy mennyire őrzik a cigányság ősi zenéjét.

 • cikk kép

  Veszprémi emlékekről, fiatalokról és a negyven éves vígszínházi kötődésről

  Hegedűs D. Géza: A legnagyobb védelem a szakmaiság

  A közeli cukrászdából jön, a hatlapost dicséri. Veszprémről, kedvenc helyeiről is beszélgetek Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színész-rendezővel, aki Camus A pestis című regényének monodrámáját játssza a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

 • cikk kép
  Sorsok és szerelmek Vásáry Tamás életében, melyben Kutasi Kovács Lajos szerepe is jelentős

  Sorsszerű szerelem és találkozások, beszélgetés egy elhunyt asszony szellemével, svájci, londoni évek, Föld körüli utazás. Vásáry Tamás, zongoraművész-karmester élete akár egy film, melyben jelentős szerepet kapott egykor a veszprémi származású Kutasi Kovács Lajos író, újságíró, utazó, a nyugati magyar emigráns irodalom egyik jelentős alakja.

 • cikk kép
  Szóböngészők

  Nyelvészek, szakmabeliek és mindazok, akik magyarul beszélnek, írnak bizonyára jól tudják (tudjuk), melyek a magyar nyelv változásainak, fejlődésének, esetleg elszegényesedésének, romlásának a szakaszai, okai.

 • cikk kép
  Nincs kivel lecserélni Orbánt - Kövér László a rendszerváltozásról, a Fideszen belüli generációs problémákról

  Nem elégedett a rendszerváltozás óta eltelt negyed évszázaddal, és a jelenlegi kormányzópárt hiányosságairól is nyíltan beszél. Nem, nem egy ellenzéki politikusról van szó, hanem Kövér Lászlóról, az Országgyűlés elnökéről, aki a Naplónak adott interjújában a tőle megszokott kendőzetlen nyíltsággal beszélt a közéletről.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Veszprém megyében április 20-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 20-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  A letenyei Ádám Krisztián tervezte a Bajnokok Ligája új trófeáját

  Letenye - Az alkotók azt mondják: a kézilabdát jellemző taktika, a gyors passzok és átlövések jelennek meg a női Bajnokok Ligája új trófeáján, mely egyértelműen szakít a sablonokkal. A határ menti településről származó, 39 éves Ádám Krisztián és a tapolcai Sipos Balázs a fővárosi Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói tervezték a formabontó serlegét.

 • cikk kép
  Talárban búcsúznak gyermekéveik helyszínétől

  Talárban ballagnak az ajkai Fekete-Vörösmarty iskola diákjai. A 22 fős osztályból 21 diák május elsején tapasztalja meg először azt, hogy milyen érzés ünneplő ruhában, énekelve végigmenni azokon az osztálytermeken, amelyikekben néhány napja még dolgozatot írtak, vagy izgultak feleléskor.

 • cikk kép
  Mozogjunk, sportoljunk - Itt a jó idő, a tavasz, vége a téli álomnak, ki a szabadba!

  Veszprém - Mozdítsuk ki a gyereket a számítógép elől, ébresszük fel téli álmából, adjunk rá focicsukát, vagy poroljuk le a bringáját, menjünk vele hétvégén kirándulni.

Magazinok