• cikk kép
  Staféta Szilágyi Judittal

  Mészáros József azt kérdezi Szilágyi Judit pszichológustól, hogy milyen játékokat vegyünk a gyereknek.

 • cikk kép
  A zene szerelmese: Káplán György

  Egyformán jól érzi magát Káplán György énekművész a zürichi operaházban, Seress Rezsőről szóló önálló estjén, vagy amikor áriákat ad elő egy idősotthonban. A Balatonalmádihoz ezer szállal kötődő tenorista néhány éve nyugdíjba vonult, de máig tevékeny. Kétlaki életet él: Stuttgartból jár fellépni Európa legnagyobb operaházaiba, szabadidejének hónapjait a tóparti városban tölti.

 • cikk kép
  Kubik Anna a Tolnay Klári-díjat vehette át

  A színészet a személyiség erején, a gondolkodásmódon múlik, ekkor dől el, ki marad fenn a rostán és az emlékeinkben – mondta az Ősiből származó Kubik Anna, aki a magyar színház- és filmművészet szolgálatában nyújtott magas színvonalú és odaadó munkásságáért Tolnay Klári Művészeti Díjban részesült, melyet a hétvégén vehetett át a Nógrád megyei Mohorán található Tolnay Klári Emlékházban.

 • cikk kép
  A bakonyoszlopi az utolsó még működő mélyműveléses szén- és bauxitbánya a térségben

  Sötétség, por fogad, ahogy elhagyjuk a bánya bejáratát. A Jó szerencsét! felirat figyelmeztet: a föld alatt nem könnyű a munka. A bakonyoszlopi az utolsó a térségben, amely a bányák közül még fennmaradt.

 • cikk kép
  A magyar kancsószobor

  A borvidékeken ez az edény a pince dísze, ebből kínálják a legbecsesebb vendéget. Senki sem tudja, hogyan, de egyszercsak megjelent valamikor az 1800-as évek elején, de az biztos, a miskakancsó a legmagyarabb ivóedény, igazi hungarikum.

 • cikk kép
  Staféta Mészáros Józseffel

  Ábrahám Emilné azt kérdezi Mészáros Józseftől, hogy féljünk-e denevérektől.

 • cikk kép
  Kevesen vannak, de büszkék értékeikre

  Németbánya – A települési értéktárba eddig öt érték került be: a Szent Márton püspök-templom, Iharkút, a késő bronzkori halomsírok, a Magyarországon egyedüli zuhatag-kút ipari műemlék, illetve Nagy Sándor szecessziós képzőművész, aki a faluban született.

 • cikk kép
  Staféta Ábrahám Emilnével

  Tóth Zoltán azt kérdezi Ábrahám Emilnétől, hogy miért segít a beteg embereken?

 • cikk kép

  Csak egy vagyok közületek

  Az megvan, hogy a több tízezres tömeg a Hősök terén a magyar fociválogatottat ünnepelte, és a képernyőn keresztül is érzékelhető extázis közepén egy srác billentyűzetet ragadott? Már ahogy zenélt és énekelt... – nem is rosszul, sőt! Rakonczai Imre, az egykori profi futballistából fiúbandataggá váló srác mára sármos férfivá érett, aki egy szál zongorával hódította meg egyre bővülő rajongótáborát.

 • cikk kép
  Bele kell törődni: szolgálatban a föld alatt

  A bányának az a titka, hogy bele kell törődni – mondta mosolyogva, félig viccelődve Lanczendorfer Béla, aki a bányásznapon a bányászatban eltöltött harminc év szolgálati időért elismerő oklevelet vehetett át. A bányászéletről, a bányászat múltjáról és jövőjéről kérdeztük.

 • cikk kép
  Kínában a magyar népdal

  A zene egyetemes nyelvét a világ bármely pontján megértik. Ezt bizonyítja az is, hogy Pekingben tanít magyar népzenét a lenti Guncz Nóra. A fiatal zenetanár rögtön diplomája megszerzését követően jutott el a világ e távoli pontjára.

 • cikk kép

  Festem, ami a szívemből jön

  Kerek az életem, jól érzem magam a bőrömben, mondja Gaál Ágnes balatonfüredi festőművész, a Veszprémi Művész Céh tagja, aki a paloznaki egyéni kiállítása után most az Ajka Tárlatra készül.

 • cikk kép
  Mézeskalácsot készít, tortát süt - Unokáinak adja át a nagyanyjától tanultakat Kovácsné Tibola Márta

  A sütés, az új tapasztalatok szerzése, a tanulás tölti ki a sümegi Kovácsné Tibola Márta napjait.

 • cikk kép
  A huszonkettedik érdekes

  Vad arcvonású, égő tekintetű fiatalember állított be hozzám, vagy nyolc évvel ezelőtt.

 • cikk kép
  Marcalgergelyi múltját őrzi - Vida Levente szenvedélyesen kutat

  Vida Levente a pápai Türr gimnáziumban „helyre tette” a történelemtanárát, közölve vele, hogy nem úgy van az, amit az órán elmondott.

Magazinok