• cikk kép
  Kíváncsiságból szinte megtisztulás

  Az utat a másokkal és az önmagunkkal való találkozás teszi El Caminová, mert önmagában a vándorlás, még nem az. Az embernek kell néhány nap szenvedés, mire zarándokká válik, de az élmény akkor lesz igazán bensőséges, ha az örömöt, a kínlódást és a pillanatnyi benyomásokat másokkal közösen, de önmagában is elmélyülve élheti át – mesélte Péter Mária aneszteziológus, aki tavaly nyolcszáz idén pedig kétszázötven kilométert gyalogolt a Szent Jakab úton, érsebész férjével, Széll Andrással.

 • cikk kép
  A Bakony Maradonája számára a hit, a család és a futball a legfontosabb

  A veszprémi labdarúgás egyik kultikus alakja Rugovics Vendel. Nemcsak azért, mert az egykor NB I-be jutott sikercsapat meghatározó játékosa volt, hanem azért, mert oroszlánrészt vállalt a jelenleg az ország egyik legeredményesebb utánpótlás nevelő klubjának megalapításában, létrehozásában és működtetésében. De ki is ő valójában?

 • cikk kép
  A mostani nagyszülők tudják tartani a lépést a legfiatalabb generációkkal?

  A Nagyszülők Világnapja kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon a mostani nagyszülők miként élik meg a nagyszülőséget, tudják-e tartani a lépést a legfiatalabb generációkkal, és arról is kérdeztünk gyakorló nagymamát és nagypapát, ők mennyire folynak bele az unokák nevelésébe.

 • cikk kép
  Ételosztó önkéntesek a ''pokoli toronyban''

  Kidobásra szánt élelmiszereket dolgozzák fel azok az önkéntesek, akik rendszeresen osztanak ebédet Veszprémben, a Házgyári úti toronyházban, ahol a társadalom peremére sodródott emberek élnek.

 • cikk kép
  Mivel lehet jobb módszerre serkenteni a diákokat? Staféta Martonné Vathi Hedviggel

  Dányi Dániel azt kérdezi Martonné Vathi Hedvigről, a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatójától, melyek azok a módszerek, amelyekkel jobb teljesítményre serkentik a diákokat.

 • cikk kép
  Romantikus film készül a világhírű magyar kancáról

  Blaskovich Ernő (a híres ló tenyésztője) és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll a Kincsem című film középpontjában. A konfliktus mi másból adódhatna, mint a szerelemből, hiszen az osztrák nemes lánya és Kincsem gazdája viharos kapcsolatba keveredik. Az ő történetükön keresztül ismerhetik majd meg a nézők a világhírű paripát.

 • cikk kép
  Vörösiszap: Mivel vádol az ügyész?

  Tizenöt vádlottja van a vörösiszap-ügynek. Öt éve, 2010. október 4-én az ajkai timföldgyár X-es számú kazettájából a gátszakadás után kiömlő vörösiszap rázúdult Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre, valamint a térségre. A történteket 3,5 éve tárgyalja a Veszprémi Törvényszéken Szabó Györgyi tanácsa. A vádról, illetve annak módosításáról az ügyészséget kérdeztük.

 • cikk kép
  Tanteremből a természetbe - Ahol már nem hallatszik a becsengetés, ott kezdődik a szabad ég iskola

  Több évtizede létezik a környezetpedagógiai szakirodalomban egy koncepció, még fontosabb, hogy már gyakorlat is, amit „szabad ég iskola” néven emlegetünk. Ez a szűkebb tantermi, iskolai környezetből való kilépést jelenti a természeti környezetbe.

 • cikk kép
  Több ezer menekült érkezik - Folyamatos az ellátás, de még így is nagy a feszültség Röszkén

  Továbbra is ezrek érkeznek a szerb-–magyar határhoz. Röszkénél hetek óta kritikus a helyzet.

 • cikk kép
  Szeretföld: Buvári Tamás összefogásról, hitről és a forgatás kapcsán egy kisebb csodáról is beszélt

  Veszprém -– A szeretet és a hit az, ami meg tudja segíteni az embert, felemelhet egy egyént vagy egy közösséget, amikor újra fel kell állni akár egy háborús időszak után –- vallja Buvári Tamás a Szeretföld című film rendezője az alkotás kapcsán.

 • cikk kép
  Borongós nyárbúcsúztató

  Felsőörs - Terápiás kutyák, mazsorettek és a Dupla Kávé zenekar műsorai tették élettelibbé a borongós szombat délutánt a Civilház udvarán.

 • cikk kép
  Sámándob a jurta mellett

  Eszembe sem jutott megkérdezni, hol lakik. Valahogy természetes volt, hogy Sólyban, az Árpád-kori faluban találkoztunk, mint ahogyan az is, ahogyan felöltötte a viseletét; egy arannyal hímzett köpenyfélét Üzbegisztánból, öveket, szíjakat, csontból fűzött láncokat, a belül prémes bőrsüveget.

 • cikk kép
  Nyolc gyermek született a községben

  Nyolc újszülöttnek örültek tavaly Karakószörcsök lakói. Ritka, hogy egy 312 lakosú településen pár hónap alatt ennyi gyermek szülessen.

 • cikk kép
  Relikviákat gyűjtő rendőr

  Rendőrautó maketteket, rendőr sapkákat és karjelvényeket gyűjt a sümegi Furman Attila. A 25 év szolgálatot követően hat éve nyugállományba vonult rendőr, a városi polgárőrség tagja napjai nagy részét hobbija tölti ki.

 • cikk kép
  Staféta Dányi Dániellel

  Hegedűs Árpád azt kérdezi Dányi Dánieltől, hogyan szerveződik az ételosztás Veszprémben.

Magazinok