• cikk kép
  Műtét és halál a gödrökben - Bucsok Miklós hetedszerre jutott ki a debalcevei katlanból

  – Előttem a rommá lőtt város, körülöttem sebesültek, halottak, aknák, lövések, rakétazúgás, volt, hogy a szeparatisták közelébe tévedtem – idézi fel a debalcevei katlanból való kijutását a 23 éves Bucsok Miklós, aki a 128-as kárpátaljai egységgel menekült.

 • cikk kép
  A Vastag testvérek nem akarnak celebek lenni

  A veszprémi Vastag család élete gyökerestül felfordult, amikor 2010-ben, öt évvel ezelőtt Csaba és Tamás elindult a X-Faktor című tehetségkutató versenyen.

 • cikk kép

  Minden, aminek meg kell lenni, megadatik

  Kellene még pár élet…

  Művészet nélkül élni lehet, de minek? Ezt az ars poeticát vallja Tihanyiné Bálint Zsuzsa. A tapolcai festő nemrégiben, a képzőművészet terén eltöltött negyven éve után életmű kiállításon mutatkozott be. Fest és rajzol, verseket ír, vezeti a Tapolca Városi Amatőr Képzőművész Kört. Egész lénye fáradhatatlanul vibrál, tele van tervekkel, egyszerűen hihetetlen, hogy két éve nyugdíjas. Mindezt tetézi, hogy valóságos két keréken guruló kék festmény, amint biciklire ül.

 • cikk kép
  Programok, rendezvények Veszprém megyében április 6-tól

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Mi az a Júdás fa és zöldág járás? - Húsvéti hiedelmek és szokások

  A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hiedelmek egyrészt ősi eredetű tavaszváró, másrészt egyházi eredetű szokások. Sok ezek közül mára feledésbe merült.

 • cikk kép
  Krisztus legyőzte a világot

  "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

 • cikk kép
  Rendhagyó kalandozással ünnepelte születésnapját Katona Péter

  Ötvenedik születésnapját azzal ünnepelte a veszprémi Katona Péter, hogy egy év alatt 50 hegycsúcsot mászott meg. Az Ősi Általános Iskolában tanító földrajztanár szinte minden hétvégén úton volt, Magyarország mellett Ausztriába is eljutott. Megjárta többek között a Bükk, a Mátra, a Mecsek és a Bakony csúcsait is.

 • cikk kép
  Elveszi a fiainkat a háború - Öt beregszászi magyar esett el a kelet-ukrajnai harcokban

  Ennyi maradt a fiam után: a gyűrűk, amit tőlem meg a nagyapjától kapott, egy levél, amit nekem írt, de már nem tudta elküldeni – zokog Timoscsuk Irén. Fia elesett a kelet-ukrajnai háborúban. Szabó Éva fia túlélte a poklot, de retteg az újabb behívótól.

 • cikk kép
  Kozma Imre atya üzenete: A feltámasztott egyenlőségelv

  Veszprém - Teremtsünk olyan helyzetet, amelyben mások méltóságának meggyalázását a bennünk rejlő természetes önkorlátozás akadályozza meg - tanácsolja mindannyiunknak Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmas Rend magyarországi vezetője lapunkhoz eljuttatott húsvéti üzenetében.

 • cikk kép
  Hétvégi sportos műsor (frissítve)

  Veszprém megye - Az ország legnagyobb kézilabda-rangadója mellett vérbeli futballderbi is szerepel hétvégi sportműsor-kínálatunkban. Első rész.

 • cikk kép
  A húsvétra kapott nyúl évtizedes feladatot jelent

  Állatot csak akkor ajándékozzunk, ha előtte megbeszéltük azzal, aki kapja, hogy tudja és akarja biztosítani az ellátáshoz szükséges feltételeket, javasolja dr. Capári Balázs sümegi állatorvos.

 • cikk kép
  Staféta Varga Richárddal

  Vajkyné Nagy Andrea azt kérdezi Varga Richárdtól, hogy milyen módszerrel lehet megkedveltetni a diákokkal az irodalmat.

 • cikk kép
  Profi amatőrök a tapolcai színjátszó kör tagjai

  A Tamási Áron Művelődési Központ amatőr színjátszói ismét tanúbizonyságot tettek sokoldalúságukról és tehetségükről, amikor Gárdonyi Géza Ida regénye című művének színpadi változatát bemutatták.

 • cikk kép
  Feltámadásra készülve

  Ajka - A megújulás, megtisztulás jegyében telik a húsvéti várakozás. Angermayer Judit néprajzos, az ajkai Városi Múzeum munkatársa elmondta, húsvét előtt az volt a szokás, hogy mindenki rendbe tette otthonát, udvarát.

 • cikk kép
  Dacolva a halállal - Filó László főtörzsőrmester Afganisztánban is járt

  Várpalota – Több alkalommal is szolgált misszióban Filó László főtörzsőrmester. Az MH Bakony Harckiképző katonája másfél évet töltött Koszovóban, a Sínai-félszigeten és a messzi Afganisztánban.