Herend

2015.08.03. 14:52

Herendi kutyashow - Orosz agár lett az abszolút győztes

Herend - Vasárnap harmadik alkalommal rendezték meg a Park sétány területén a Herendi CAC kutyashow-t.

Heffler Péter

Tizenegy országból összesen nyolcszázhat kutyát neveztek a rangos versenyre, melyre a részt vevő ebeket fajta szerint összesen százötvenhét kategóriába nevezhették gazdáik. A népes négylábúmezőnyben voltak rutinos versenyzők, és persze akadtak, akik még csak „ugatták” a szakmát. Mattia, az angol cocker spániel egészen biztosan az előbbibe tartozik. – Sok versenyen voltunk már, bár Herenden még pont nem jártunk. Mattia igen sikeresnek mondható, hiszen többszörös fajtagyőztes, és Best in show csoportmásodik – mesélte büszkén gazdája, Szakácsné Rita.

Mattia és gazdája Szakácsné Rita rutinos versenyzők (Fotó: Heffler Péter)

Vasárnap pedig valóban csakis a legszebb kutyusoknak volt keresnivalójuk a bemutatón, hiszen Tenk Attila főszervező és Maróti Béla, az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesületének elnöke a szépség mellett a kutyusok mozgását, formáját, szőrminőségét, fogazatát emelte ki fő díjazási szempontként, vagyis kitűnőknek kellett lenniük a kutyáknak.

A versenyen három abszolút érmest is hirdettek, eszerint egy máltai selyemkutya ülhetett le a dobogó harmadik fokára, egy Jack Russell-terrier csípte meg az ezüstöt, míg az első helyre egy orosz agár futott be.

Címkék#Herend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!