Herend

2015.05.07. 14:32

Herendi Charlotte-nak

Herend - Királynői módon gratulál a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Katalin hercegné és Vilmos cambridge-i herceg kislányához.

Tremmer Tamás

A világ lélegzetvisszafojtva várta, hogy világra jöjjön Vilmos herceg és Katalin hercegné másodszülött gyermeke. A kislány május 2-án reggel született. A várva várt eseményre, a Royal Bébi születésére Herenden is készültek, a porcelánmanufaktúra a Viktória minta egy újabb különlegességével rukkolt elő, amelyet kimondottan az ő részére készítettek, tudta meg a Napló.

A Herendi Porcelánmanufaktúra jelenleg a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. 1826-os alapítása óta több jelentős világversenyen bizonyította, hogy helye van a luxusiparban. Az 1851-es londoni világkiállításon a Hyde Park-beli Kristálypalotában találkozott először Viktória királynő a Herendi Porcelánnal. Azóta ez a virágokat és pillangókat ábrázoló minta – amelyet a királynőről neveztek el – lett a Herendi egyik leghíresebb mintája.

A királyi család több generációja is élvezettel használta és használja a mai napig is a Viktória mintás porcelánokat. Ha csak a legközelebbi rokonokat nézzük, a nagyszülők, és a szülők is a Herendi Porcelánok gyűjtői, élvezői.

Az esküvőjük alkalmából Vilmos herceget és Katalin hercegnét is megörvendeztették egy étkészlettel. Legutóbb a kis trónörökös, György születésénél kedveskedett a manufaktúra a „Petite Viktóra” minta porcelánalkotásaival. A húga érkezését is nagyon várták. Charlotte Elizabeth Diana születéséhez újragondolt Viktória mintás, úgynevezett Royal Garden mintás, koronafogóval ékesített kétszemélyes teás készlettel tiszteleg a Herendi Porcelánmanufaktúra az ifjú párnak. Ez a készlet Magyarország hivatalos ajándéka is a királyi család felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!