Labdarúgás

2024.10.20. 17:25

Hajrábeli góllal nyert Dorogon a Veszprém

Begyűjtötte a pontokat Dorogon a VSC a futball NB III-ban. A veszprémi labdarúgócsapat Molnár Balázs hajrában esett góljával győzött vasárnap.

Horváth Gábor

A 12. fordulóban a Dorogi FC vendége volt a VSC 2015 Veszprém, amely az északnyugati csoport tabellájának negyedik helyéről várta a mérkőzést. A Dorog a kilencedik volt a játéknap előtt, de a feleket mindössze három pont választotta el egymástól. A veszprémi labdarúgócsapat tehát újabb fontos bajnoki előtt állt.

Erős ellenfél otthonában gyűjtötte be a pontokat a veszprémi labdarúgócsapat az NB III-ban
Erős ellenfél otthonában gyűjtötte be a pontokat a veszprémi labdarúgócsapat az NB III-ban. Molnár Balázs gólja döntött 
Fotó: Nagy Lajos / Forrás:  archív

Javítani tudott a veszprémi labdarúgócsapat

A veszprémiek hazai vereséget követően készültek a dorogi meccsre, a bakonyi csapat legutóbb otthon kapott ki az éllovas Bicskétől. 

Az első félidőben a hazaiak veszélyeztettek többet, azonban mindkét oldalon megvolt a lehetőség a gólszerzésre.

A nyolcadik percben egy gyors kontra után jutottak a veszprémi kapu elé a hazaiak, a visszapasszolt labdát 12 méterről lőtték rá, nem sokkal a hosszú oldal mellé.

A 23. percben Tömösvári indította Szabó Kornélt, akinek a beadását a remekül érkező Volter pörgette öt méterről, ballal nem sokkal kapu fölé. A 28. percben Kemenes bravúrral védett egy közeli fejest.

A 32. percben Forgó végzett el szabadrúgást középről, bombája után a keresztlécen csattant a labda.

A 38. percben Dobsa az ötösről centikkel fejelt kapu fölé.

Nem volt az igazi a veszprémiek játéka az első félidőben, fordulás után viszont más arcát mutatta Imrik László legénysége, amely ekkor már dominálni tudott.

Magyar szépen tekert szabadrúgásból kapura, Bencze bravúrral hárított.

Fölényben játszottak a bakonyiak és ennek szerencsére meg is lett az eredménye.

A 83. percben Görgényi ellen szabálytalankodtak a 16-os előterében, a megítélt szabadrúgást Molnár Balázs végezte el, a játékszer egy védőn megpattanva jutott a hálóba, 0-1.

A 90. percben Dömötör kapott piros lapot utánrúgásért.

A hajrában elsősorban felívelésekkel próbálkoztak a dorogiak. A 94. percben sikerült a kapuba juttatniuk a labdát, de a találatot, jogosan, les miatt nem adták meg. Az asszisztens már a felívelésnél emelte a zászlót, a hazaiak a kifejelt labdát lőtték a hálóba. A dorogi szurkolók nagyon felháborodtak, azonban a végeredményen ez nem változtatott. Két jól felkészített együttes találkozott egymással, a második félidőre sokat javuló veszprémiek megérdemelten gyűjtötték be a pontokat.

Dorogi FC-VSC 2015 Veszprém 0-1 (0-0)

Dorog. V.: Szigetvári. Dorogi FC: Bencze - Kovács A. (Sidó, 22.), Hoszpodár, Bokán B. (Vígh, 59.), Forgó – Szerencsi (Balla, 75.), Lénárth, Hajdi, Szűcs – Barna (Ferkó, 59.), Gula. Ező: Bekő Balázs.

VSC 2015 Veszprém: Kemenes – Görgényi, Dobsa, Magyar (Nagy R., 72.), Kószás, Major (Molnár B., 46.), Volter (Puska, 93.), Tömösvári (Csepregi, 46.), Somogyi, Szabó K. (Dömötör, 72.), Kiss M. Edző: Imrik László.

Imrik László: - Gratulálok a játékosoknak, nagyszerű csapatom van! Köszönjük a szurkolók biztatását, ide is velünk tartottak és bíznak bennünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában