Szoros küzdelemben maradtak alul

2 órája

Új edzőjével is kikapott a veszprémi futsalcsapat

Bemutatkozott Javier Rodríguez a bakonyiak vezetőedzőjeként az NB I-ben. A veszprémi futsalcsapat az Újpest vendége volt és nagyot harcolt az egy pontért, ám végül az utolsó előtti percben kapott góllal alulmaradt.

Horváth Gábor

Ez volt a veszprémi futsalcsapat hatodik bajnoki veresége sorozatban. Mint ismeretes, a bakonyiaknál nemrég edzőváltás történt: Fehér Zsolt helyére Javier Rodríguez érkezett. A spanyol szakember, aki még csak néhány napja dolgozik a társasággal, az Újpest vendégeként mutatkozott be a kispadon. A fővárosiak a második, a bakonyiak a nyolcadik helyről várták a találkozót.

Az Újpest otthonában vendégszerepelt a veszprémi futsalcsapat, amely szoros küzdelemben maradt alul
Az Újpest otthonában vendégszerepelt a veszprémi futsalcsapat, amely szoros küzdelemben maradt alul
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás: archív

Lendületesen kezdett, de hátrányba került a veszprémi futsalcsapat

Jól kezdtek a vendégek a remek hangulatú összecsapáson, azonban a vezetést nem sikerült megszerezniük. Jobban sáfárkodott a helyzeteivel az Újpest, amely Thiago révén került előnybe. A 7. percben Tatai szerzett labdát, viszont a passzát lefülelték a hazaiak és egy gyors akció végén a lila-fehérek tízes számú brazilja a bal alsóba lőtt, 1-0. Kemény és taktikus meccset láthatott a nagyérdemű, a felek jól küzdöttek, viszont már nem tudták a kapuba juttatni a játékszert az első félidőben.

A második játékrész elején megérdemelten egyenlített a veszprémi futsalcsapat, a 25. percben Lipl indította a jobb oldalon Matheust, aki egy csal után megcélozta a bal alsót, Gémesi csak beleérni tudott a labdába, 1-1.

A csata fokozódott, mindkét csapat igyekezett koncentráltan védekezni, emellett megragadni az alkalmat, ha terület nyílik egy-egy akcióra.

Benne volt a pakliban, hogy pontosztozkodással ér véget a mérkőzés, de végül az Újpest eredményesen oldott meg egy rögzített szituációt, a 39. percben, jobb oldali szabadrúgást követően Czermann jól csinált helyet magának, az első próbálkozása kipattant Spandlerről, a másodikat viszont már bevágta, 2-0.

Eredmény: Újpest FC-Veszprém 2-1 (1-0)

Budapest, UTE Atlétikai Stadion. V.: Czene-Joó, Fehérvári, Topálszki. Újpest FC: Gémesi – Lucas, Hadzsi, Thiago, Medvecki. Csere: Tarnóczi, Szente, Kasza, Fischer, Milavecz, Östör, Czermann, Kovács B., Szűcs. Edző: Szente Tamás.

Veszprém: Spandler – Tóth A., Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Koncsol, Tatai, Molnár D., Horváth B., Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Lipl, Matheus. Edző: Javier Rodríguez.

A veszprémiek pénteken hazai pályán szakíthatják meg rossz sorozatukat, 18.30-as kezdettel a sereghajtó TFSE lesz a vendégük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában