NB I

2 órája

Megint alulmaradt a veszprémi futsalcsapat (képgaléria)

Nagy küzdelem volt és nyolc gól született a pénteki rangadón a Március 15. úti sportcsarnokban. A veszprémi futsalcsapat sajnos nem tudott javítani, ötödik vereségét szenvedte el az NB I-ben.

Horváth Gábor

Edzőváltás történt a héten a bakonyiaknál. A klub bejelentette, hogy közös megegyezéssel távozik Fehér Zsolt, majd nem sokkal később kiderült, hogy Javi Rodríguez személyében spanyol mestert kap a veszprémi futsalcsapat. A Nyíregyháza ellen még nem a játékosként világ-, és Európa-bajnok, valamint Bajnokok Ligája győztes edző ült a kispadon, ő majd hétfőtől veszi át a csapat irányítását, ideiglenesen Tatai József vezette az NB I-es csapatot.

Négy vereséget és edzőváltást követően lépett pályára a veszprémi futsalcsapat pénteken az NB I-ben.
Nagyot küzdött a veszprémi futsalcsapat, de nem tudott pontot szerezni
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Négy vereség után akart javítani a veszprémi futsalcsapat

A bakonyiak négyszer kaptak ki zsinórban, és ezt a rossz sorozatot mindenképpen szerették volna lezárni a Nyíregyháza ellen. Nem ígérkezett ugyanakkor könnyűnek az összecsapás, a nyírségiek remek formában érkeztek a királynék városába.

Uralta az első félidőt a Nyíregyháza

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Spandler öt perc után védett először, a másik oldalon Tóth Attila okozott zavart a kapu előtt.

A 7. percben aztán előnybe kerültek a vendégek, Thiago cselezett rosszul, Fridrich labdát szerzett, középre adását Szabó lőtte a kapuba, 0-1.

Matheus, majd Thiago egyenlíthetett volna, előbbi kapu fölé bombázott, utóbbi nagy helyzetben nem tudta Petró mellett ellőni a labdát.

Egyre magabiztosabban futsalozott a Nyíregyháza, míg a bakonyiak kicsit ötlettelennek tűntek. A 12. percben aztán újabb komoly egyenlítési lehetőségük adódott, ezúttal Matheus nem tudott túljárni Petró kapus eszén. Felmerülhetett a kérdés a bakonyi drukkerekben, ha braziloknak sem megy, akkor ki lő itt gólt?

A hangulat egyébként remek volt, a drukkerek hangosan biztatták övéiket, de a labdát nem sikerült a vendégkapuba imádkozni, Lipl szabadrúgása a kapufán csattant.

A félidő vége sokkal jobban sikerült a Nyíregyházának. A 16. percben Öreglaki kikapott pontos hosszú indítást, Spandler sem tudott tisztázni előle, 0-2.

A 19. percben sakk-mattra játszotta a vendégcsapat a hazai védelmet, a gyors és pontos akciót Rodríguez fejezte be, 0-3.

Harcolt a Veszprém, de ez most nem volt elég

Fordulás után gyorsan megtört a jég, a 21. percben Thiago bombázott a hosszú alsóba, 1-3.

Ahogy ilyenkor kell, hatalmas lendülettel vetette magát küzdelembe a Veszprém, kicsit zavarba is jött a Nyíregyháza. Tóth Attila kapufát lőtt, és akadt több lehetőség is a gólszerzésre.

A 29. percben újra betaláltak a nyírségiek, Dávid passzát Rodrígues értékesítette, 1-4.

A 30. percben Spandler passzolt rosszul előre, Harmati a saját térfeléről kapásból az üresen maradt kapuba lőtt, 1-5.

A 33. percben Dorogi szépített egy szép átlövéssel, 2-5.

Szűk hat perccel a vége előtt 5 a 4 elleni játékra váltott a házigazda. Dorogi saját kapuja előtt mentett nagyot, a másik oldalon Petró védett vetődve egymás után kétszer is.

A 38. percben Fellembek és Thiago játszott össze, előbbi közelről lőtt a kapuba, 3-5.

A végén Gerencsér még eltalálta a kapufát, újabb találatot nem tudott bevinni a Veszprém, a Nyíregyháza megérdemelten szerezte meg a pontokat a második félidőre felébredő bakonyiakkal szemben.

Eredmény: Veszprém-Nyíregyháza 3-5 (0-3)

Veszprém. V.: Veszprém: Spandler – Tóth A., Thiago, Bognár M., Matheus. Csere: Koncsol, Horváth B., Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Fellembek, Lipl, Gerencsér, Lux. Megbízott edző: Tatai József.

Nyíregyháza: Petró – Rodrígues, Rafinha, Gregory, Dávid. Csere: Gagyi, Mondok, Gyulai, Szabó L., Öreglaki, Urr, Harmati, Fridrich. Edző: Lovas Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában