Kézilabda klubvilágbajnokság

6 órája

Tizenhat évet várt rá a Veszprém, hogy rangos kupát szerezzen

Tizenhat év után nyert ismét rangos, nagy nemzetközi trófeát a veszprémi kézilabdacsapat, amely az Egyiptomban rendezett klubvilágbajnokságon a BL-címvédő Barcelona után a legutóbbi győztes Magdeburgot is két vállra fektette.

Horváth Gábor

Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott Egyiptomban a Veszprém HC

Forrás: IHF

Ha a SEHA-liga elsőségeket (van belőlük öt, a legutóbbi 2022-es) nem számítjuk, a 2008-as KEK-győzelem volt az utolsó nagy nemzetközi sikere a veszprémi kézilabdacsapatnak. 

Sem a Barcelona, sem a Magdeburg nem adta könnyen azt a lehetőséget, hogy meglegyen az újabb trófea a bakonyiaknak. Beszámoltunk róla, Xavier Pascual alakulata az elődöntőben a katalánokat, a fináléban a németeket gyűrte le, egyaránt hosszabbítást követően. Mindkét meccs alakulhatott volna úgy, hogy a rivális ünnepel a végén, azonban a Veszprém szívvel-lélekkel küzdve „túlélte” a holtpontokat és mindkét alkalommal ő tett pontot a csata végére.

Emeljük ki Xavier Pacualt, a spanyol mester a nyár elején érkezett, ám úgy tűnik, hogy máris sikerült győztes mentalitást táplálnia az együttesbe a rutinos, elképesztő eredménysorral rendelkező trénernek. A Veszprém hosszú ideje kiemelkedő erősségű játékoskerettel rendelkezik, a szükséges plusz azonban eddig hiányzott, Pascual leigazolásával talán az utolsó mozaikdarab is a helyére kerül. Legalábbis ezt remélik a bakonyiak lelkes szurkolói.

Az látszik, hogy a csapatjátékon még bőven van mit csiszolni, de a küzdeni akarásra nem lehetett panasz és arra sem, hogy a keretből mindig „villantott” valaki, az elmúlt szűk egy hétben több klasszis teljesítményt is láthattunk.

Egyáltalán nem csoda, hogy a klub-vb all star-csapatában négy veszprémi játékost is találunk.

Rodrigo Corrales helye megkérdőjelezhetetlen, a spanyol kapus extra védései az elődöntő és a finálé hajrájában is nagyon kellettek.

A nyáron igazolt Luka Cindric is átlendítette néhány holtponton övéit, a horvát mozgékonyságával és kreativitásával sokszor adott plusz löketet a bakonyiaknak.

A két francia, Hugo Descat és Nedim Remili hibaszázaléka lehetett volna alacsonyabb is, de hozzá kell tenni, hogy a szélső és az átlövő egyaránt rengeteget vállalt, sokat játszott és fontos pillanatokban kapott szerepet és plusz felelősséget. Remili nem véletlenül lett a vb legértékesebb játékosa.

Véleményünk szerint Ludovic Fabregas is simán befért volna a torna legjobbjai közé, a gall beállós mondhatni hozta a szokásosat, rendkívül megbízhatóan és gólerősen kézilabdázott.

A Veszprém HC nyolc nap alatt öt meccset (a Sporting elleni BL-vereséget követően a brazil Taubaté és az egyiptomi Zamalek ellen, majd jött a Barcelona és a Magdeburg) játszott, de nincs megállás folytatódik az őszi menetelés. Az Egyiptomból hazatérő alakulat vasárnap Egerben lép pályára az NB I-ben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában