Magyar és külföldi nevezők

8 órája

Sikeres volt a negyedik Sport CentRUN futóverseny

A Pápai Sport Nonprofit Kft. idén már negyedik alkalommal rendezte meg népszerű sporteseményét. A Sport CentRUN futóversenyre több mint kétszáz lelkes futó nevezett, akik három távon tehették próbára felkészültségüket.

Haraszti Gábor

A verseny ideális időjárással, változatos pályavezetéssel és erős mezőnnyel tette emlékezetessé a napot a futás szerelmesei számára. A Sport CentRUN idei rajtjánál nemcsak pápai és Pápa környéki futók várták a startpisztoly eldördülését, hanem érkezett nevezés Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala vármegyéből, Budapestről, Eger környékéről, az Alföldről, Kiskunfélegyházáról, sőt voltak külföldi regisztrálók is, összesen 212-en vették át rajtszámukat. 

Sport CentRUN futóverseny a Pápai Sport Centrumban
A Sport CentRUN futóverseny idén is népszerű hétvégi program volt
Fotó: Haraszti Gábor

A Sport CentRUN futóversenyen amatőrök és profik is megtalálták a kihívást

A közös bemelegítést követően Szabadkai Verita, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd együtt útnak indult a mezőny. 5,25, 10,5 és 21,1 kilométerre lehetett jelentkezni. 5,25 kilométeren a 20 év alatti kategóriában Major Dániel ért elsőként célba. Az ajkai fiatalember húsz percen belüli idővel szakította át a képzeletbeli célszalagot.

- A mai nap egy tökéletes edzésként jellemezném. Kicsit gyorsan indultam, de sikerült egy jó tempót futnom, 3:30-as kilométereket. Elég kanyargós, de alapvetően élvezetes és változatos volt a pálya. Már nyolc éve edzek napi szinten, középtávfutó vagyok, akadályfutásban országos második, harmadik helyeket értem el, illetve tavaly sikerült kiharcolnom a válogatottságot is – mesélte Major Dániel.

Az indulók a Schwenczel-réten is keresztülfutottak
Fotó: Haraszti Gábor

10,5 kilométeren az abszolút győztes Kiss Áron lett, aki 38 és fél perc alatt teljesítette a távot.
- Nagyjából hasonló eredményre számítottam. Nagyon tetszett a pálya vonalvezetése, nagyon izgalmas, jól futható pálya volt. Volt néhány olyan szakasz, ahol laza volt a talaj, úgyhogy néhány másodpercet ott veszítettem a saját legjobbamhoz képest, de egyéni csúcsra nem is számítottam. Két évvel ezelőtt voltam már itt Pápán, akkor nagyon megtetszett ez a verseny, ezért jöttem el idén is – tudtuk meg Kiss Árontól.
A szervezők minden célba érkezőnek befutó éremmel és ajándékcsomaggal kedveskedtek.

Minden célba érkező befutóérmet kapott
Fotó: Haraszti Gábor

Eredmények:

5.25 km

Férfiak: 1. Végh Tamás (00:19:14), 2. Major Dániel, 3. Kovács Dávid

Nők: 1. Kenyeres Valentina (00:21:19), 2. Illés Szonja, 3. Jópeti Anna

10.5 km

Férfiak: 1. Kiss Áron (00:38:29), 2. Török István, 3. Horváth József

Nők 1. Trombitás Bernadett (00:48:12), 2. Kovácsné Iván Ildikó, 3. Payrits Ágnes

21 km

Férfiak: 1. Nick Márton (01:18:52), 2. Hanich Tamás, 3. Kárász László

Nők: 1. Erős Csilla (01:41:56), 2. dr. Tóth Judit, 3. Borbíró Lilla

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában