Röplabda

2 órája

Magabiztos győzelem

A VESC női röplabda együttese hazai pályán is bemutatkozott az NB I-ben. A jól játszó bakonyiak magabiztos sikert arattak a Kispest ellen.

Balogh Dávid

VESC - Kispest SE 3:0 (17, 26, 12)

Magabiztos győzelmet aratott a VESC
Magabiztos győzelmet aratott a VESC
Fotó: VESC/Facebook

Veszprém, 100 néző. V.: Kiss Zoltán, Kiss Norbert

VESC: Sólyom 5, Tautua’a 19, Bajnóczi 3, Piltman 3, Attar 13, Török 10. Csere: Bődi (liberó), Szatmári, Meszlényi. Edző: Mészáros Péter.

Kispest: Rózsa 1, Rácz, Mamone 8, Lisztes 5, Réthelyi, Wirth 3. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Gyűrűs 8, Vigh 2, Aleksikj 4, Horváth D. 1, Puskás. Edző: Takács Gergely.

A kezdeti tapogatózás után magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak a Kispest ellen és Heipua Tautua’a, valamint Török Petra pontjaival magabiztos előnyt harcoltak ki. Mészáros Péter tanítványai nem vettek vissza az iramból, noha feljebb zárkóztak a vendégek, de így is magabiztosan húzták be az első szettet. 

A második játékrészt álmosan kezdték Törökék. Sokáig futottak az eredmény után, és 24-24-nél sikerült egalizálni. Bajnóczi Fruzsina ásznyitása a legjobbkor jött, majd Attar is fontos pontokat szerzett, így 28-26-ra a VESC nyerte a második felvonást is. 

Uralta a harmadik szett elejét a hazai alakulat, Sólyom Emese látványos pontja után pedig közte négy volt. A folytatásban is jobban összpontosítottak a vendéglátók, akik egyre jobban és látványosabban röplabdáztak. Többször is 10 pont fölé nőtt a különbség, és végül nem fért kétség a veszprémiek győzelméhez.

Mészáros Péter: – Határozottan kezdtük a mérkőzést, majd a második szettben nagyot kellett hajráznunk, de sikerült a végén fordítanunk. Az a részsiker megadta az alaphangot a folytatáshoz és összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában