Edzőmeccs

2 órája

Felkészülés: négyet kapott az Ajka

A válogatott szünet alatt sem tétlenkedtek az FC Ajkánál, és péntek délután az NB I-es Zalaegerszeghez látogattak Schindler Szabolcsék.

Balogh Dávid

Már az első percekben vezetést szerezett a zalai együttes miután Safronov ugratta ki saját térfeléről a középen induló Corizet. A hazaiak karmesterének első érintése hibátlan volt, előnybe került, bevezette a labdát a tizenhatosra és a megcélozta a hosszút. A próbálkozásba beleért a vendég kapus, a labda azonban így is a hálóban kötött ki, 1-0. 

Felkészülés: kapufáig jutott az Ajka
Felkészülés: kapufáig jutott az Ajka 
Fotó: ztefc.hu

Az Ajka bátran játszott és nem sokkal a gól után ők is jelezték győzelmi szándékukat. A tizenhatos jobb sarkáról egy életerős lövéssel kínálták meg Németh Ervint, de a labda a felső lécen csattant. 

A 17. percben Ismét Croizet villant, ezúttal kiváló meglátással ívelt Sajbán Máté elé a bal oldalon, aki a mellette érkező Kiss Bencét választotta. Kiss egy lövőcsellel két védőt is elfektetett majd bal lábbal passzolt a bal alsó sarokba, 2-0. 

A 25. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak miután egy támadót hátulról buktatták a bokszon belül az ajkaiak. A tizenegyest Németh Dániel higgadtan értékesítette, 3-0.

Az első félidő végéhez közeledve a negyedik gól is megszületett Csonka András révén. Csonka a labdajáratás után tiszta lövőhelyzetbe került mintegy tizennyolc méterre a kaputól. Megnézte a jobb sarkot és precízen helyezett a hálóba, 4-0. 

A szünet után a játék kiegyenlített volt, igazán nagy helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítani egészen a 65. percig. Ekkor Croizet kanyarított egy labdát középről a bal oldalvonal felé, a játékszerrel Krajcsovics indult meg, szép cselekkel próbálta meg bejátszani magát a kapu elé, a védők az utolsó pillanatban tisztáztak.

A fennmaradó időben még alakítottak ki helyzeteket a csapatok, de újabb találat már nem született. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában