Labdarúgás

3 órája

FC Ajka: Soroksáron maradtak a pontok

Schindler Szabolcs tanítványai nem kezdtek fényesen, amit a Lipcsei Péter vezette alakulat már az első félidőben büntetett. Az FC Ajka ugyan tudott szépíteni, de végül vereséget szenvedett a labdarúgó NB II 11. játéknapján.

Balogh Dávid

Soroksár SC - FC Ajka 3-1 (2-0)

FC Ajka: pont nélkül utazhatnak haza
FC Ajka: pont nélkül utazhatnak haza
 Archív fotó: Gyarmati László

Soroksár, 300 néző. V.: Takács Á.

Soroksár: Holczer – Nagy O., Króner, Bolla G., Kaján – Vass Á. (Somfalvi, 90.), Tóth A. – Szabó Sz. (Gálfi, 71.), Korozmán (Manner, 71.), Halmai Á. (Kundrák, 71.) – Lovrencsics B.. Edző: Lipcsei Péter.

Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer – Kovács N. (Szarka Á,. 69.), Kopácsi, Sejben (Csizmadia, 76.), Borsos F. (Nagy M, 61.) – Zsolnai (Pantovic, 69.), Bobál G. (Doncsecz, 76.). Edző: Schindler Szabolcs.

Fontos mérkőzés várt a Soroksárra és az Ajkára is, hiszen a fordulót megelőzően előbbi csapat a tabella 13. helyén tartózkodott, míg utóbbi együttes a 12. pozíciót foglalta el.

Az FC Ajka első helyzetére 32 percet kellett várni

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ugyanis a hatodik percben megszerezték a vezetést. Szabó Szilárd remekül indult meg a jobb szélen, Csemer nem tudott rendesen felszabadítani, így Korozmán előtt maradt a labda, aki a tizenhatos vonaláról védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1-0. A korai gól nem ébresztette fel a bakonyiakat, továbbra is nyomott a Soroksár. Az első ajkai helyzetre 32 percet kellett várni, ekkor Bobál tesztelte Holczer tudását. A 39. minutumban kettőre növelte előnyét a Soroksár. Nagy Olivér jobb oldali beadását Halmai mentette meg a bal szélen, majd kapásból középre tette a labdát, Szabó pedig közvetlen közelről nem hibázott, 2-0. 

Fordulás után hamar szépítettek a vendégek. Az 55. játékpercben egy rosszul felszabadított labda után Csemer gondolt egyet, és a kaputól kb. 23 méterre bődületes erővel, védhetetlenül bombázott a kapu bal felső sarkába, 2-1. A hazaiak hamar válaszoltak az ajkai találatra. A 64. percben Nagy Olivér beadását követően Lovrencsics érkezett kiváló ütemben, és védhetetlenül fejelt Szabados kapujába, 3-1. 

A hajrára kanyarodva fokozódott az iram, és nagy taktikai csata zajlott a pályán. Csemer a találkozó 89. percében egy távoli lövéssel próbálkozott, de a hazaiak szerencséjére az ajkai védő lökete a kapufán csattant. Több gól nem esett az összecsapáson, így az Ajka vereséget szenvedett Soroksáron. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában