Rekordok

1 órája

Akkora halat fogtak ki a Balatonból, mint egy hét-nyolcéves gyerek

A XII. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen szeptember utolsó napjának reggelén egy csapat már büszkélkedhet azzal, hogy versenyben van, hiszen partra segítettek öt 12 kilogrammnál nehezebb pontyot. Egyetlen csapat tagjai sem dőlhetnek hátra, a verseny kiélezett.

Tóth B. Zsuzsa

Egy aktív éjszaka után korán reggel szépen alakult a tabella.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Rekordok és életre szóló emlékek

A révfülöpi központú eseményen még nem tartanak a horgászok a verseny felénél, de már személyes rekordok dőltek meg, amit egy rendes csapat azzal tesz még emlékezetesebbé, hogy a horgásztársukat nyakon öntik legalább egy vödör vízzel. Amikor késő délelőttől kora estig egy fogásról sem értesül a versenyközpont, a csapatok változatosan ütik el az idejüket. Van, akiknek továbbra is a taktikán pörög az agyuk, mások örülnek, hogy az év azon napjait élik, amikor a Balaton partján élvezhetik az őszi napsugarakat, horgászbarátaik körében. Időközben még egy csapat kvalifikálta magát a versenybe, így már elérkeztek a verseny igazi küzdelmeihez: hiszen azok a csapatok, akik kifogtak öt 12 kilósnál nehezebb pontyot, nem dőlhetnek hátra, számukra az a cél, hogy minél nagyobb fogásaik legyenek és szépen sorban kicseréljék a versenytáblában az aktuális legkisebb kifogott halukat nagyobbakra. 

Változik az időjárás

Hamarosan eljön a verseny felezője, egy kis időjárás-változással. Újabb rekord dőlt meg, éjfél előtt egy kicsivel. Az SCS Fishing Team az Akali strand versenyhelyen partra segített egy 31,975 kilós pontyot, amivel nemcsak egyedi történelmet írtak, de a 2024-es NBBH aktuális legnagyobb halát fogták ki. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában