Kézilabda

2 órája

A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe a BL-ben

Pikáns párosítást tekinthetnek meg csütörtökön a bakonyi kézilabda-rajongók. A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik felvonásán. A Bukarest edzője korábban Veszprémben dolgozott, a Veszprémé pedig Bukarestben.

Horváth Gábor

A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe. A románok még hibátlanok az idei BL-idényben

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe. A bukarestiek jelenleg megelőzik a Veszprémet az A csoport tabelláján, a román csapat három sikerrel kezdett: először otthon legyőzte a Frederica Handbold csapatát, majd nyert Plockban, legutóbb pedig az Eurofarm Pelistert intézte el Bukarestben. A Dinamo tehát remek formában van és az sem mellékes a párosítás szempontjából, hogy a bakonyiak edzője, Xavier Pascual előző csapata látogat Veszprémbe.

A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe
A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe, ahol minden bizonnyal pokoli hangulat fogadja majd
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A spanyol mester három szezonon át volt a bukarestiek szakvezetője, és a románokkal három bajnoki cím mellett háromszor nyert kupát és kétszer szuperkupát. A Dinamo az előző idény végén bejutott vele az Európa Liga négyes döntőjébe.

Régi ismerősök a románok keretében

A bukarestiek színeiben sok régi ismerős szerepel. Kezdjük az edzővel, aki nem más, mint David Davis. Davis három éven át irányította a Veszprémet, most tér vissza hivatalosan először a bakonyiak arénájába, amelynek hangulata a korábbi szegedi beállósnak, Rosta Miklósnak sem lesz új. Szintén játszott a Tisza-partiaknál, előtte pedig Balatonfüreden a cseh átlövő, Stanislav Kasparek. Ki kell emelni még Vladimir Cupara nevét, a szerb kapus szép éveket töltött Veszprémben, ahol nagyon szerette a közönség.

A Dinamo Bucuresti látogat Veszprémbe: slágermeccs

A Veszprém HC, mint ismeretes, két szép siker után botlott a BL csoportkörében, legutóbb kikapott a portugál Sporting otthonában. Ennek ellenére nem keserű a szurkolók szája íze, hiszen azóta a csapata trófeát hozott haza, Egyiptomban megnyerte a klubvilágbajnokságot.

A bakonyiak remek formában vannak, ugyanakkor komoly terhelésnek vannak kitéve, emiatt várhatóan valamivel fáradtabbak lesznek, mint az ellenfél, ugyanakkor a Veszprém Arénában abszolút esélyesként lépnek pályára.

A Veszprém HC-Dinamo Bucuresti BL-összecsapás csütörtökön 18.45-kor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában