Labdarúgó NB III

2024.09.01. 18:42

Veszprém: győztes gól a 90. percben

Szombathelyen nyert a veszprémi labdarúgócsapat vasárnap az NB III északnyugati csoportjában. A vendégek győztes gólját Tömösvári szerezte a 90. percben.

Horváth Gábor

Tömösvári Bálint (balra) győztes gólt szerzett

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Szombathelyi MÁV Haladás-VSC 2015 Veszprém 1-2 (0-1)

Szombathely. V.: Drabon. Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Horváth A. - Czuczi (Dezamits, 78.), Varga (Szenczi B., 68.), Tóth M. (Tarján, 46.), Ferencz, Hende (Árvay, 46.), Horváth M., Szakály, Vigh, Jancsó, Fehér (Likerecz, 86.). Edző: Szenczi Imre.

Veszprém: Kemenes – Görgényi, Kószás, Molnár B. (Szabó K., 76.), Puska (Bakos, 60.), Volter (Dobsa, 60.), Baldauf, Dömötör, Csepregi (Tömösvári, 60.), Nagy R. (Schőnig, 86.), Kiss M. Edző: Imrik László.

Gólszerző: Fehér (49.), ill. Molnár B. (41.), Tömösvári (90.).

Kiállítva: Jancsó (97.).

Jól kezdett a Veszprém, azonban akcióit nem tudta góllal befejezni.

Dömötör adott be pontosan balról, Molnár B. 11 méterről kapu fölé helyezett. Nem sokkal később Görgényi csúsztatott fejjel kapufára egy nagy bedobás után.

A Haladás Sportkomplexum adott otthont a bajnoki mérkőzésnek
Fotó: Practical VSC Veszprém

A 41. percben végre megtört a jég. Egy szöglet után kipattant a labda, jobbról jött az újabb beadás, a védők fölött átszálló, majd felpattanó játékszert Molnár Balázs 10 méterről bal lábbal a hosszúba emelte, 0-1.

A 45. percben a hazaiak kis híján egyenlítettek, egy kontra után a kapufát találták el, egy 16 méteres lövés a lábak között talált utat, szerencsére nem a hálóba.

Összességében nagy fölényben volt a Veszprém az első 45 percben.

Ezért is volt fájó, hogy fordulás után betaláltak a vasiak.

A 49. percben a jobb oldalon vezetettek támadást, lapos vissza passzt követően Fehér a rövidbe helyezett, Kemenes meg sem tudott mozdulni, 1-1.

Egyre nagyobb volt a küzdelem a pályán. A vendégek hajtottak a három pontért, a házigazda eggyel is megelégedett volna.

A hajrában Tömösvári fejesét bravúrral védte Horváth kapus, majd Schőnig próbálkozott öt méterről, de nem találta el a kaput.

A 90. percben siker koronázta a veszprémi próbálkozásokat. Szabó Kornél futotta le a védőket a jobb oldalon, beadását a menteni igyekvő védő az érkező Tömösvárira rúgta, így jutott a kapuba a játékszer, 1-2.

Természetesen nagy volt a boldogság, a maroknyi, de nagyon lelkes vendégszurkoló ünnepelte övéit. A hazai drukkerek hangja is megjött, Kemenes intette csendre őket. Ez nem tetszett Jancsónak, volt egy kis kakaskodás, a szombathelyi futballista pedig összeszedte második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

A veszprémiek harmadikak a tabellán, legközelebb, szeptember 8-án az ETO Akadémiát fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában