Kézilabda

7 órája

Kikaptak a veszprémi kézisek

A veszprémi csapatok továbbra is nyeretlenek a kézilabda NB I/B-ben, míg az Ajka és a Balatonfüred megszerezte első sikerét a hétvégén.

Balogh Dávid

Veszprém Handball Academy U21–DEAC 23-26 (12-14)
Veszprém, 100 néző. V.: Bátori, Szécsi.
Veszprém: Reidmár, Várady-Szabó (kapusok), Szujó 8, Szabó L. 2, Szökrényes, Edwards, Janowszky 6, Hoffmann 1, Apró 3 (1), Török-Vida, Birnbauer, Fenyő 1, Balogh, Horváth, Gáncs-Pető 2, Kardos
Edző: Mándi Norbert.
DEAC: Hermann, Boros (kapusok), Kovács B. 4, Bakó 2, Kiss R., Kurucz 5, Csabai, Fülöp, Radvánszki 3, Illés 2, Szolnoki, Kiss A. 8 (4), Pethő 2, Kerezsi, Tusjak, Tóth M. Edző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

Az első játékrész kiélezett csatát hozott. A találkozó 25. percéig fej fej mellett haladtak a felek, majd a dudaszó előtt a debreceniek megléptek két találattal. A második félidőben tartotta a magabiztos előnyét a DEAC, majd az 56. percben hattal is vezetett. Mándi csapata az utolsó percekben kiadott magából mindent, de így is három gólos vereséget szenvedtek el hazai pályán.


Balatonfüred Kézilabda Akadémia U21–Veszprémi KKFT 27-26 (16-12)
Balatonfüred, 100 néző. V.: Bátori, Szécsi.
Balatonfüred: Erdei, Matos (kapusok), Urbán-Patocskai 4, Klucsik 3, Vári 4, Viski, Faluba 5, Budai, Lukács, Cseh, Orbán 2, Konczos 4, Deák, Tóth A. 1, Sikler 3, Kővári 1. Edző: Papp Bálint.
Veszprém: Konyicsák, Gödör (kapusok), Grünfelder 5, Preszter 3, Farkas 1 (1), Fercsik 2, Gulyás M. 4 (1), Pintér, Szucsik 9, Ruzsányi 1, Szabadi, Majczán, Patonai, Rubos, Gajdos 1, Markovics
Vezetőedző: Dinko Dankovic
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/2

A veszprémiek a második félidőben felzárkóztak
Fotó: Fülöp Ildikó

Jobban kezdtek a hazaiak, és hamar több gólos előnyre tettek szert. A 21. percben már 13-7 szerepelt az eredményjelzőn. A félidőre némileg tudtak kozmetikázni az álláson a Dinko Dankovic tanítványai, de így is négy találat volt a két csapat között. A második félidőben rákapcsoltak a csapatok, és fantasztikus küzdelmet láthattak a nézők. A hajrában ott lihegtek a vendégek a hazaiak nyakában, de végül a Balaton-partiak kaparintották meg a két pontot.


KK Ajka-DVTK 26-25 (13-13)

Ajka, 150 néző. V.: Hornyik, Zörgő.

Ajka: Baracskai, Benkő (kapusok), Zvolenszki, Horváth 3, Jávor 5, Mezei 7 (4), Szücs 1, Kovács 2, Gyene 1, Rosta 4, Szabó 1, Nagy, John 1, Orbán 1. Edző: Velky Péter.

DVTK: Bajnok, Maródi, Torma (kapusok), Ménfői 1, Orosz, Gulácsi, Csörgő 3, Nkousa 5 (3), Vad 1, Kiss, Apatóczky, Gál 2, Gubó 1, Deák 3, Kiss 1, Kohlrusz 8 (5). Edző: Molnár András.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 8/8.

A hazaiak jól kezdtek, pillanatok alatt három gólos vezetést szereztek, de a vendégek is megérkeztek a meccsbe és hamar egalizálták az eredményt (4-4). A vendéglátók ezután állandósították 2-3 gólos előnyüket, azonban a lelkesen küzdő DVTK megfordította az állást, de szünetre kiegyenlítette az eredményt a Velky legénység. A fordulást követően felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, majd a félidő közepén az ajkaiaknak sikerült három góllal meglépniük (21-18). A borsodiak nem adták fel a küzdelmet és fegyelmezett játékkal előbb egyenlítettek, majd öt perccel a vége előtt megszerezték a vezetést (24-25). A hajrá ismét izgalmasan alakult, Baracskai fontos védései mellett Kovács egyenlített, majd a DVTK

támadhatott, de nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt az ajkaiak Mezei időn túli büntetőjével a győzelmet is megszerezték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában