Balatonfondo

2024.09.15. 18:55

Holland siker született a Balaton-felvidéki kerékpárversenyen

A holland Johnny Hoogerland nyert abszolútban a KÉSZ Group Balatonfondo elnevezésű kerékpáros eseményen, amelynek Balatonfüred volt a versenyközpontja.

Veol.hu

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket Fotó: Facebook/Balatonfondo

A Balatonfondót második alkalommal tartották meg, az esemény a két évvel ezelőtti Giro d’Italia magyarországi rajtjának állít emléket.

Az időjárás idén nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, de így is több százan álltak rajthoz. Az eső és a szél miatt ezúttal csak a 62 kilométeres távot rendezték meg, a hosszabb, 118 kilométeres futam elmaradt.

Az útvonal a balatonfüredi rajtot követően többek között Tihanyt, Aszófőt, Balatonszőlőst, Tótvázsonyt, Barnagot, Vöröstót, Mencshelyt, Dörgicsét, Vászolyt és Pécselyt érintette.

Ahogy említettük, abszolútban holland siker született, Hoogerland 1:25:37 óra alatt ért célba. Mögötte Kardos Csongor (01:25:40) végzett, a harmadik pedig Buruczki Szilárd (01:28:09) lett.

A nőknél Punk Adrienn (01:39:34) lett az első, megelőzve Alena Pavlatovát (01:43:26) és Pákolicz Grétát (01:44:29).

A világbajnokságra készülő Valter Attila volt a verseny nagykövete. A következő Balatonfondót 2025 tavaszán rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!