Sakkolimpia

2024.09.10. 17:35

Gaál Zsóka vezeti a magyar női válogatottat

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ajkai Gaál Zsóka szerepel az első táblán a budapesti sakkolimpián induló női A csapatban.

Horváth Gábor

Az ajkai sakkozó felkészüléséről múlt hétvégén beszámoltunk, ezen a héten pedig már minden magáról a nagy versenyről szól.

A budapesti sakkolimpián szereplő magyar csapatok tagjai, balról az első sorban a harmadik Gaál Zsóka Fotó: MTI

A budapesti sakkolimpián a világ legjobb játékosai küzdenek meg nemzeti színekben. A partik szerdán 15 órakor kezdődnek a BOK Csarnokban. Egyébként minden nap délután három órakor indul a program. Kivéve a szeptember 22-i utolsó fordulót, amely délelőtt 11 órakor rajtol. Az egyetlen szünnap szeptember 17-én lesz.

Kiderült, hogy az első számú női válogatottban Gaál Zsóka szerepel majd az első táblán, ez komoly bizonyítási lehetőség a mindössze 17 éves ajkai kiválóságnak, aki második sakkolimpiáján vesz részt. Zsóka mögött Hoang Thanh Trang szerepel a második táblán, Terbe Julianna a harmadikon, Papp Petra a negyediken, a tartalék Lázárné Vajda Szidónia lesz. Fodor Tamás szövetségi kapitány az első tízbe várja a csapatot.

A férfiak A csapatában Rapport Richárd lesz az első táblás, Lékó Péter a második. Mind a ketten visszatérők, Rapport korábban román színekben is szerepelt, Lékó pedig edzőként tevékenykedett. A harmadik tábla az orosz születésű Szanan Szjugirové (aki Ajkán sakkozik), mellettük Berkes Ferenc és Gledura Benjamin kapott helyet a csapatban. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!