Duatlon

2 órája

Félezren sportoltak Ajka belvárosában

Nagy küzdelemben remek eredmények születtek az ajkai duatlonon, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek meg.

Horváth Gábor

A sportolók egy napra elfoglalták a belvárost, a verseny központja az Agóra tér volt. A résztvevők korosztályokra osztva rajtoltak a futó és kerékpáros megmérettetésen, összesen mintegy félezren indultak a különböző távokon. A réstvevőket sokan buzdították a pályák mellől.

Látványos, nagy küzdelmet vívtak egymással az ajkai verseny indulói Fotó: Nagy Lajos

A rövid távú országos bajnokságot a férfiaknál Péter Benedek, a nőknél pedig Kőhidi Csilla nyerte meg. Ők 10 és 5 kilométert futottak, a két viadal között pedig 40 kilométert kerékpároztak.

A nőknél a Veszprémi Triatlon Egylet színeit képviselő Czafit Zsuzsanna lett a harmadik.

A viadalon a rövidtávú ob mellett amatőr sprint versenyt, illetve utánpótlás ranglista viadalt is tartottak. A legjobbakat természetesen korosztályonként díjazták, a Veszprém vármegyei versenyzők is kiváló eredményeket értek el. 

Eredmények, rövid távú ob, férfiak: 1. Péter Benedek (PSN) 1:55:41 óra, 2. Barakonyi Márton (PSN) 1:56:10, 3. Holba Dániel (Castor SE) 1:57:14.

Nők: 1. Kőhidi Csilla (Móri Úszó Egyesület) 2:23:08, 2. Hercsel Adél (Kis Tri Team SE) 2:23:58, 3. Czafit Zsuzsanna (Veszprémi TE) 2:29:41.

További eredmények, ob, felnőtt 1: 1. Nyírő Lili (Veszprémi TE) 2:38:30. Felnőtt 3: 2. Czafit Zsuzsanna (Veszprémi TE) 2:29:40. Szenior 1: 1. Leé Diána (VESC Triatlon) 2:25:39. Szenior 3: 2. Babos Csaba (VESC Triatlon) 2:11:38.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában