Küzdősport

2 órája

Farkasodú: kis klub, nagy eredmények

Megoldották a rájuk bízott feladatokat a Litéri Farkasodú Egyesület tagjai a Budapesten rendezett WAKO utánpótlás kickboksz-vb-n. A műhely ellenállhatatlan fiataljai két ötödik és egy nyolcadik helyet szereztek a viadalon, így ismét szertevitték településük hírnevét a világban.

Király Ferenc

A fennállása tizenötödik évfordulóját elhagyó taekwondo- és kickbokszkör a közelmúltban futószalagon szállította a hazai és nemzetközi porondon elért sikereket, de most minden eddiginél nehezebb teendő várt rájuk, mert ebben a korosztályban először viaskodtak a fővárosban. A litéri színeket négyen képviselték a rangos eseményen, ahol hatvanöt ország 2200 delegáltja adott számot a felkészültségéről. A Farkasodú jó hozzáállású titánjai heti öt gyakorlással „melegítettek” a seregszemlére – volt úgy, hogy hétvégén sem pihentek –, ugyanis fejükbe vették, hogy a sajátos viselkedésmódot kölcsönző küzdősportban továbbfejlődnek. Noha eztán is felkészültség, jó lelki és fizikai állapot, illetve küzdeni tudás jellemzi őket, ezúttal nem volt érmekben mérhető az edzésmunkájuk, igaz, eddigi karrierjük talán legnagyobb kihívása előtt álltak. Justin Zalán tizenhatodik, Kányai Szebasztián nyolcadik, míg Térmeg Sára és Pécz Hanna egyaránt ötödik lett a kategóriájában. A remek képességű diáklányokat csak az aktuális világranglista-vezető tudta megállítani.

 

Mindig élmény látni a versenyzőim fejlődését, ahogy motiválják egymást a tréningeken, csodálatos, ahogy a pici lelkekből erős harcosok nevelődnek – mondta a háromdanos Talián Zsolt, a klub alapító elnöke. – A mostani vetélkedés is tükör volt számunkra ahhoz, hogy a képességeinket a jövőben még pontosabbra csiszoljuk. Az, hogy ezúttal lemaradtunk a dobogóról, még nagyobb feladatokra sarkall bennünket, tapasztaltabban, erősebben és céltudatosabban tértünk vissza a termünkbe, készülve az újabb fellépésekre. A mi sportolóinknál most jobban szereplő ellenfeleink megmutatták azokat a különbségeket, amik révén legközelebb nyerhetünk. Mert mi nem azt nézzük, hogy mit vesztettünk, hanem, hogy mink maradt és mit kaptunk.

A ritkán tétlenkedő reménységek megérdemlik a dicséretet, igaz, még nem tartják teljesnek az eddigi éremkollekciójukat, mint elárulták: ennél több van bennük, a remélt sikerek ott vannak a kezükben, a lábukban. Önmagukkal szemben is sok áldozatot vállalnak, kemény munkát végeznek, hogy még komolyabb szakmai tudással rendelkezzenek. A koreai eredetű olimpiai sportág küzdőszellemmel, akaraterővel és fegyelemmel vértezi fel őket, nem véletlen, hogy erősödnek, napról napra szélesedik a repertoárjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában