Ultrafutás

2024.09.11. 12:04

Fantasztikus világcsúcs született a füredi kempingben

A belga Matthieu Bonne túlszárnyalta a legendás görög ultrafutó, Jánisz Kúrosz hatnapos rekordját: a balatonfüredi GOMU-EMU világbajnokságon 1036 kilométer fölé jutott.

Horváth Gábor

Írásunk idején még tart a GOMU-EMU 6 napos ultrafutó világbajnokság, amelynek a balatonfüredi kemping ad otthont. A véghajrá előtt viszont a nagy dolgok már eldőltek.

Matthieu Bonne fantasztikus teljesítményt nyújtott
Fotó: Facebook/EMU-GOMU

Az első és legnagyobb eredmény az, hogy Matthieu Bonne sikeresen üldözte a világcsúcsot, a belga sportoló nagyjából egy órával a verseny vége előtt meghaladta az 1036 kilométert. A rekordot a sportág egyik legendája, Jánisz Kúrosz tartotta hosszú ideje. A most 68 éves görög futó nem szeretne lemondani a csúcsról, nem ismeri el Bonne teljesítményét, de erről majd később.

A belga egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a múlt csütörtökön kezdődött balatonfüredi megmérettetésen, stabil futással szerezte meg az első helyet. A további eredményekről, a magyarok helyezéseiről összefoglaló cikkünkben számolunk be.

Huszonhét ország több mint 110 futója állt rajthoz múlt csütörtökön
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az idei 6 napos világbajnokságon 27 ország több mint 110 futója állt rajthoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!