Röplabda NB I

2 órája

Emelt fővel távozhatott a VESC a fővárosból

A női röplabda NB I-ben szereplő VESC együttese komoly gondot okozott a nyitányon a házigazda MTK Budapestnek, de végül a fővárosiak hagyhatták el jobb szájízzel a pályát.

Balogh Dávid

MTK Budapest‒VESC 3-2 (-22. 23, -15, 24, 11) 

Budapest, 95 néző. V.: Selega, Kiss.

MTK: Deli 4, Kardos 19, Kindrusz 7, Molnár 12, Riesz 10, Bakai 11. Csere: Divényi (liberó), Bánki 7, Krachler 1, Endrődi, László. Edző: Hetey Tamás

VESC: Sólyom 4, Tautua’a 20, Bajnóczi 10, Piltman 4, Attar 15, Török 14. Csere: Bődi, Rucz (liberók), Meszlényi, Szatmári, Sléder. Edző: Mészáros Péter. 

Nagyot küzdött a veszprémi csapat 
Fotó: mtk.hu

Erőteljesen kezdett a bakonyi alakulat a kék-fehérek otthonában. Mészáros Péter tanítványai nagyszerűen muzsikáltak, de a volt veszprémi játékossal, Deli Zsófiával felálló MTK felzárkózott egy pontra a hajrában. A végjáték a veszprémi csapat számára alakult jobban (22-25).

Izgalmas labdameneteket hozott a második szett. Hiába álltak sokáig jobban a bakonyiak, a hazaiak kiegyenlítették a párharcot (25-23). 

A harmadik felvonás elején az MTK nagyobb előnyre tett szert, de szépen lassan felzárkózott a VESC (11-11), majd hengereltek Mészáros Péterék (15-25). 

A negyedik szett is elképesztő izgalmakat hozott. A kiegyenlített csata végén a vendégeknek is volt meccslabdájuk, de végül az MTK egalizált (26-24). 

Az utolsó szettben még a veszprémiek álltak jobban a térfélcserénél, de a végén a házigazdák örülhettek, akik az újabb fordításukkal a találkozót is behúzták (15-11). 

Mészáros Péter: – Hullámzó volt a játékunk, sok hiba csúszott be, miközben az MTK jól védekezett. Amikor elkaptuk a fonalat, akkor megmutattuk a valós tudásunkat, ezt kell majd állandósítanunk.


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában