Ezt kell tudni a klubvilágbajnokságról

3 órája

Egzotikus helyszínen szerezheti meg idei első trófeáját a Veszprém HC

Szombaton brazil riválissal kezd a Veszprém HC a kézilabda klubvilágbajnokságon, amelynek Egyiptom ad otthont. Ezen az eseményen lehet megszerezni az első trófeát az idényben, de ehhez európai nagyágyúkat is le kell gyűrni.

Horváth Gábor

A brazil Taubaté és az egyiptomi Zamalek SC lesz a veszprémi kézilabdacsapat csoportellenfele az egyiptomi klubvilágbajnokságon. A bakonyiak szombaton (14.00) a brazilokkal, vasárnap (16.30) az egyiptomiakkal meccselnek.

A veszprémiek két BL-siker után legutóbb alulmaradtak (Portugáliában kaptak ki), most pedig a klubvilágbajnokságon bizonyíthatnak
A veszprémiek két BL-siker után legutóbb alulmaradtak (Portugáliában kaptak ki), most pedig a klubvilágbajnokságon bizonyíthatnak 
Fotó:  Fülöp Ildikó/Napló

Három csoport van, az első helyezettek mellett a legjobban szereplő második jut be az egyenes kieséses szakaszba. Az elődöntő október elsején lesz, a bronzmeccs és a finálé pedig október 3-án. A helyszín az Új Adminisztratív Főváros.

A Veszprém mellett két európai nagyágyú tagja még a mezőnynek, a trófea sorsáról minden bizonnyal a bakonyiak, a barcelonaiak, valamint a magdeburgiak döntenek majd.

A magyar bajnok eddig egyszer szerepelt klub-vb, 2015-ben a Veszprém ezüstérmes lett. Érdekesség, hogy a csapat akkor is a találkozott a Taubaté alakulatával, a negyeddöntőben három góllal győzte le a brazilokat. Abban az évben a Füchse Berlin ünnepelhetett végső sikert, idén a Magdeburg a címvédő.

A 2024-es kézilabda klub-vb mezőnye és csoportjai, A csoport: Veszprém HC, Handebol Taubaté (brazil), Zamalek SC (egyiptomi).

B csoport: Barcelona (spanyol), al-Ahli (egyiptomi), Sydney-Uni (ausztrál)

C csoport: SC Magdeburg (német), Kaledzs Club (szaúdi), California Eagles (amerikai).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában