Az ötödik játéknap

2024.09.14. 14:00

Csonka forduló következik a foci vármegye I-ben

Mindössze öt bajnokit rendeznek ezen a hétvégén a labdarúgó vármegyei első osztályban.

Horváth Gábor

A sárga mezes pétiek az Ajka Kristály ellen javíthatnak

Fotó: Fülöp Ildikó (archív)

A jó formában lévő FC Zirc azt a Devecsert fogadja, amely idegenben még nem szerzett pontot ebben a szezonban. A zirciek két siker után állnak, és most is esélyesként lépnek pályára.

A Péti MTE és az Ajka Kristály egyaránt gyengén kezdte az idényt, előbbi az előző három fordulóban kikapott, utóbbi három lejátszott meccsen mindössze egy pontot szerzett. A pétfürdői összecsapás szoros, izgalmas küzdelmet hozhat.

A tavalyi bajnoki ezüstérmes Fűzfői AK négy vereséggel rajtolt és a tabella utolsó helyét foglalja el. A FAK most Tihanyba látogat, a félszigetiek legutóbb meglepetésre kikaptak (Várpalotán maradtak alul), most viszont jó eséllyel pályáznak a pontokra.

Négy találkozót követően csak három egységgel áll a Szentantalfa, amely hazai környezetben idén még nem szerzett pontot, igaz, a sorsolása sem volt könnyű. Most viszont ez változhat, a gyulafirátótiaknak szintén három pontjuk van, de idegenben nem túl ütőképes a csapatuk (két vereség, hat kapott, nulla rúgott gól).

A Csetény SE legutóbb megszerezte idénybeli első sikerét, azonban nem valószínű, hogy ebből sorozatot tudnak építeni, a hibátlan Balatonfüredi USC otthonában vendégeskednek.

Az ötödik fordulóban az Úrkút-Perutz FC és a Balatonalmádi SE-Sümeg VSE bajnokikat elhalasztják, a pápaiak és a Balaton-partiak kupakötelezettsége miatt, előbbit november 30-án, utóbbit december 8-án pótolják.

A hétvégi program, szombat, 16.00: Zirc-Devecser, Péti MTE-Ajka Kristály, Tihanyi FC-Fűzfői AK. Vasárnap, 16.00: Szentantalfa-FC RAC, Balatonfüredi USC-Csetény.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!