Sakkolimpia

Tegnap, 12:12

A neheze még hátravan Gaál Zsókáéknak

Összesen 183 női és 197 férficsapat indult és küzd meg az érmekért a 45. sakkolimpián, Budapesten. A viadal a felénél tart, mostani cikkünkben áttekintjük, hogy állnak Gaál Zsókáék és a többiek.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, a magyar női A válogatottnak az ajkai Gaál Zsóka az éltáblása. A 17 éves kiválóság remekül, stabilan teljesít, eddigi öt meccséből négyet megnyert, csak egyszer kapott ki. A hölgyek (Gaál Zsóka mellett Hoang, Thanh Trang, Terbe Júlianna és Papp Petra ült még asztalhoz) az előző körben Peruval találkoztak, 2-2 lett az eredmény. Nemzeti együttesünk jelenleg 13. a tabellán, ma Ausztria lesz az ellenfél a BOK Csarnokban.

Gaál Zsóka remekül, stabilan teljesít eddig a budapesti sakkolimpián
Fotó: Facebook/Gaál Zsóka

Férfi A csapatunk, amely kilencedik a tabellán, legutóbb a bombaerős Indiával meccselt és kapott ki, a hetedik fordulóban, szerdán pedig Litvániával találkozik. Ebben a társaságban sakkozik a Sentimento Ajka BSK-t is erősítő Szjugirov Szanan. A B együttesben pedig két másik ajkai férfi játékos kap szerepet Prohászka Péter és Bánusz Tamás személyében. Ők ma Venezuela ellen igyekeznek pontokat gyűjteni.

Az olimpia neheze csak most kezdődik. Az utolsó néhány fordulónak nagy jelentősége lesz, azaz fejben is rendkívül erősnek kell lenniük a lányoknak és a fiúknak.

A budapesti esemény 11 fordulós, vasárnap ér véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!