Hétvégi foci

2024.08.22. 09:41

Újra teljes a nagyüzem a Veszprém vármegyei futballban

Horváth Gábor

A sümegiek Csetényben játszanak, a várpalotaiak a Gyulafirátótot fogadják a vármegye I-ben Fotó: Fülöp Ildikó

Labdarúgó vármegye I-es, II-es és III-as meccseket is rendeznek, emellett Magyar Kupa-forduló is lesz a soron következő hétvégén.

A Veszprém vármegyei labdarúgó első osztályban a második forduló következik. Ez egy csonka játéknap lesz, mert a Balatonalmádi SE kupakötelezettsége miatt nem tud pályára lépni. A másik ebből a szempontból érintett csapat, a Pápai Perutz FC épp szabadnapos a bajnokságban. Lássuk a programot!

Szombat, 17.00, Devecser SE–Péti MTE: A devecseriek bátran kezdtek az első körben az Úrkút otthonában, ahol vezettek is, ám végül beleszaladtak egy 8-1-es vereségbe. Az erőviszonyok most sem a Devecsernek kedveznek, a pétiek két héttel ezelőtt simán fektették két vállra (4-0) a tavalyi ezüstérmes, igaz, a nyáron alaposan átalakult Fűzfőt.

Fűzfői AK–Balatonfüredi USC: A BUSC gépezete kissé döcögött, de így is simán nyert a csapat a Várpalota ellen (5-2). Balatonfűzfőn is ez lesz a fürediek célja, a FAK-nak nagyot kell javulnia az első fordulóban mutatott játékhoz képest a pontszerzéshez.

Várpalotai BSK–FC RAC: A VBSK öt, a Gyulafirátót hat gólt kapott az első körben, most kiderül, melyik együttes tud javítani. A hazai pálya a lendületesebbnek tűnő Palotának kedvez, persze szervezett játékkal a vendégeknek is van esélyük.

FC Zirc–Tihanyi FC: A zirciek az első körben szabadnaposak voltak, most mutatkoznak be ebben az idényben. A Tihany Gyulafirátóton győzött kiütéssel, 6-0-ra, így fel lesz adva a lecke a hazaiaknak.

Vasárnap, 17.00, Csetény–Sümeg: A Csetény szoros vereség, a Sümeg szoros siker után áll. Ez a párosítás is kiélezett lehet, a csetényiek legutóbb felvették a versenyt a címvédő Balatonalmádival, a Sümeg viszont van olyan erős, hogy idegenben is megszerezze a pontokat.

Szentantalfa–Úrkút: Ez akár a forduló derbije is lehet. Az Antalfa hazai környezetben szinte mindig „harap”, az Úrkútnak pedig talán még erősebb csapata van, mint tavaly, újra bajnokesélyes a gárda. Érdekesnek ígérkezik az összecsapás.

Az Ajka KristályBalatonalmádi SE meccset november 30-án játsszák.

A vármegye II idei első körében mindössze két meccset rendeznek, a többi találkozót november végére halasztották. A program, szombat, 17.00: Magyarpolány–Badacsonytomaj. Vasárnap, 17.00: Ősi–FAK-Peremarton.

A vármegye III-ban visszatér a négycsoportos lebonyolítás. Az északi és keleti csoportban 16, a nyugatiban 14, a déliben 15 alakulat szerepel.

Az első forduló párosításai, északi csoport, szombat, 17.00: Ugod–Pápateszér. Vasárnap, 14.30: Adásztevel–Vanyola, Csót–Vaszar, Kéttornyúlak–Nemesgörzsöny, 17.00: Nagytevel–Perutz FC II, Malomsok–Bakonytamási, Borsosgyőri ISE–Takácsi, Lovászpatona–Kemenesszentpéter.

Keleti csoport, szombat, 17.00: Balatonalmádi–Hárskút. Vasárnap, 14.30: Tótvázsony–FC RAC-BVSE, 16.00: Jásd–Felsőörs, 17.00: Dudar-Csetény–Márkó, Bakonybél–Litér, Bakonynána–Hajmáskér, Várpalota–Nagyesztergár, Tihany-Balatonszőlős–Balatonkenese.

Nyugati csoport, vasárnap, 14.00: Marcalgergelyi–Tapolcafő, 14.30: Ajka Kristály–Külsővat, Herend–Apácatorna, 17.00: Káptalanfa–Somló, Adorjánhza–Nyárád, Szentgál–Mezőlak, Zalaerdőd–Kolontár.

Déli csoport, szombat, 17.00: RévfülöpTapolca ÖFC. Vasárnap, 10.00: Nemesvita–Nemesgulács-Kisapáti, 17.00: NagyvázsonyBFC-Pécsely, Monostorapáti–Lesenceistvánd-Uzsa, SümegprágaTaliándörögd, BalatonedericsKáptalantóti, ZalahalápNyirád.

A Magyar Kupa országos főtáblájának programjával külön cikkben foglalkozunk.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!