Magabiztos továbbjutás

2024.08.25. 14:55

Öt gólt lőtt a kupában a Perutz FC

A MOL Magyar Kupa második fordulójában a Fejér vármegyei pontvadászatban szereplő Mórt fogadta a Perutz FC. A pápaiak egy izgalmas, közönségcsalogató találkozón végül öt gólt szerezve jutottak tovább a kupasorozat következő körébe.

Haraszti Gábor

Az első játékrészben két hazai gólt és több gólszerzési lehetőséget láthattak a nézők. A 13. percben szerezte meg a vezetést a Perutz, Nagy Dávid ment el a bal oldalon, majd középre adott, ahol Nagy Krisztián érkezett és a jobb felsőbe lőtt 1-0. Egy perccel később nem sok hiányzott a második pápai gólhoz, ám Hauser ziccerét lábbal védte a móri kapus. Fél óra játék után viszont már kettőre nőtt a különbség: Cser Botond okosan gurított a jobb sarokba 2-0.

Nagy csatában jutott tovább a kupában a fehér mezes Perutz
Nagy csatában jutott tovább a kupában a fehér mezes Perutz
Fotó: Haraszti Gábor

Fordulás után az 53. percben szépíteni tudott a Mór, Bezerédi lőtt a rövidbe, ám a Perutz rendezte a sorokat és nagy erőket mozgósítva meg tudta őrizni minimális előnyét, sőt a 77. percben a csereként pályára lépő Ruzsás révén újabb találatot szerzett, amivel eldőlt a továbbjutás 3-1. Öt perccel később újabb hazai találat esett, Nagy Dávid gurított a bal sarokba 4-1. A 89. percben Bezerédi megpattanó lövése megtréfálta a pápaiak hálóőrét 4-2. A hosszabbításban Nagy Krisztián kapott egy remek ütemű kiugratást, majd a kapus mellett eltolta a labdát és az üres kapuba bombázott, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

Nagy Krisztián (fehérben) két gólt lőtt a piros mezes Mórnak
Nagy Krisztián (fehérben) két gólt lőtt a piros mezes Mórnak
Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC – Móri SE 5-2 (2-0) Gsz.: Nagy K. 2, Cser, Ruzsás, Nagy D. ill. Bezerédi 2

Kun-Szabó Attila: Az első játékrészben nagyon jó fél órát produkáltunk, a két lőtt gól mellett további találatokat is szerezhettünk volna. Fordulás után hektikussá vált a meccs, szépíteni tudott az ellenfél, de összességében megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább egy jó ellenfél ellen.

Perutz FC: Varga – Mogyorósi, Németh N., Nagy K., Szalai, Pető, Rozman (Varga 78.), Nagy D., Cser (Ruzsás 61.), Sós (Cseke 61.), Hauser. Móri SE: Rigó – Végvári, Horváth B., Loi, Bezerédi, Tetzl (Lehota 76.), Kocsis (Szekeres 55.), Tar (Hajdu 82.), Varga, Sötét, Lehota.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!