Veszprémi kézilabda

2024.08.20. 20:15

Bemutatkozott a horvát beállós, játszott Edwards és Janowszky is (galéria)

Lejátszotta első felkészülési találkozóját ezen a nyáron a veszprémi kézilabdacsapat, amely szép számú közönség előtt győzte le cseh ellenfelét.

Horváth Gábor

Küzdelmes, remek hangulatú edzőmeccset játszott egymással a két csapat

Fotó: Fülöp Ildikó

Veszprém HC–Dukla Praha 40-29 (15-13)

Veszprém. Veszprém Handball Club: Corrales, Jensen (kapusok), Grahovac 1, Descat 4, Sandell 4, Elísson 2, Ligetvári 1, Remili 6, Végh 6, el-Dera, Edwards, Pesmalbek 1, Janowszky 1, Vajlupau 6, Casado 4, Fabregas 4. Edző: Xavier Pascual.

HC Dukla Praha: Votava, Smid (kapusok), Subrt 1, Vojtela 1, Josef 9, Duda 1, Sviták 1, Bolehovsky 2, Blecha 2, Erebai 3, Krusbersky, J. Rakousky, Macur, Hlinka 1, Melich 3, M. Rakousky 3, Kabatnik, Hruby 2.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hetesek: 3/2, ill. 5/3.

A cseh Dukla Praha volt az első edzőpartnere ezen a nyáron a Veszprémnek, amely ezt az egy felkészülési találkozóját játszotta itthon. A folytatásban, a szezonkezdet előtt Németországban és Bosznia-Hercegovinában vesz majd részt egy-egy tornán.

A bakonyiak keretébe bekerült az idén szerződtetett horvát beállós, Nikola Grahovac. A fiatalok közül ott volt a hazai csapatban Edwards Benjamin (18 éves) és Janowszky Botond (21 éves), illetve Végh Bálint is, aki nemrég kapott profiszerződést a klubtól.

Ez a mérkőzés volt a nyáron érkezett katalán mester, Xavier Pascual bemutatkozása is egyben.

A csehek nem asszisztálni érkeztek a Veszprém Arénába, a Praha 2-0-ra vezetett és később is jól tartotta magát. Remiliék aztán fordítottak és fokozatosan átvették a kezdeményezést, az első 30 percet követően kettővel vezetett a Veszprém.

A fordulás után újra megrázta magát a cseh alakulat, amely visszavette a vezetést. Gyorsan válaszoltak a bakonyiak, akiknek három találatra nőtt az előnyük. A hajrá pedig már teljesen a hazaiaké volt.

A veszprémiek legközelebb Németországban szerepelnek, a hallei tornán (augusztus 24-25.) szombaton, 16 órai kezdettel a Füchse Berlin lesz az ellenfelük. Másnap vagy bronzmeccset, vagy finálét játszanak, a másik ágon a Nantes és a THW Kiel szerepel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!