Első forduló

2024.08.01. 11:42

Az Almádi már továbbjutott, hat csapatunk lép pályára a kupában

Játék nélkül lépett tovább a Balatonalmádi SE a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójából, amelyben az Úrkút, a Veszprém, a Tihany és a Pét otthon, a Balatonfüred és a Pápa idegenben szerepel.

Horváth Gábor

A Balatonalmádi SE az előző idényben még az NB II-ben szereplő, de licencet nem kapó, súlyos anyagi gondokkal küzdő Szombathelyi Haladást kapta a sorsoláson. A vasiak csapata voltaképpen megszűnt, így a BSE játék nélkül jutott tovább, már biztosan ott lesz a következő körben.

A veszprémiek otthon, a balatonfürediek idegenben szerepelnek hétvégén 
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Lássuk, a többi Veszprém vármegyei együttesnek kivel kell megküzdenie ezért!

Practical VSC Veszprém–Komárom VSE

Két osztálytárs találkozik, a felek mindegyike az NB III északnyugati csoportjában szerepel. A Veszprém a múlt héten balatonfüredi sikerrel kezdte a szezont, a komáromiak az ETO Akadémia vendégeként játszottak 1-1-es döntetlent. A Duna-partiak az előző idényben kilencedikek lettek, a Practical bronzérmes.

A bakonyiakkal kapcsolatos friss hír, hogy a klub kölcsönvette a Vasas 21 éves csatárát, Puska Pétert, aki legutóbb a szlovák második vonalban szereplő Komáromi FC-t erősítette, lett vele bajnok és feljutó.

Hosszú idő (2022. május 22.) után rendeznek ismét tétmeccset a veszprémi városi stadionban, a Komárom VSE elleni hazai találkozó szombaton 16.30-kor kezdődik.

Úrkút SK–Csesztregi KSE

A Veszprém vármegye I-es pontvadászat meghatározó csapata, sokszoros bajnoka, az Úrkút idén még a dobogóról is lemaradt, csupán a negyedik helyen végzett. Az együttes irányítását a nyáron Boromisza Gábor vette át testvérétől, Dánieltől, aki beugró edzőként vezette a társaságot a tavaszi idényben.

Boromisza Gábor egy kemény rivális ellen mutatkozik be, a csesztregiek bajnokok lettek a 2023/2024-es szezonban, tekintélyes, kilencpontos előnnyel nyerték meg a Zala vármegyei első osztályt.

Az összecsapás szombaton 16.30-kor rajtol.

Tihanyi FC–Csornai SE

A tihanyiak kupaellenfele az elmúlt évadban még NB III-as volt, de sereghajtóként búcsúzott az északnyugati csoportból.

A Tihanyi FC ötödikként zárt a vármegye I-ben ebben az évben, a László Gábor vezette alakulat a nyáron vérfrissítésen esett át, hamarosan kiderül, milyen erőt képvisel.

A meccs vasárnap 16.30-kor kezdődik.

Vitnyéd SE-Balatonfüredi FC

Veszprém vármegye másik NB III-as futballcsapata, a Balatonfüredi FC vereséggel kezdte az idényt, múlt vasárnap, hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Veszprémtől. A füredi keret jelentős átalakuláson ment át, az új edzőnek, Szabados Tamásnak nem könnyű a dolga, de egy szép kupasikerrel most léphet egyet előre a társaság.

Erre minden esélye megvan, a Győr-Moson-Sopron vármegyei első ligában szereplő Vitnyéd, amely legutóbb ötödik volt a bajnokságban, kiejtése nem tűnik legyőzhetetlen akadálynak.

A meccs vasárnap 16.30-kor rajtol.

Győrszentiván SE–Pápai Perutz FC

A Győr-Moson-Sopron vármegye II-ben idén bajnok szentivániak az új idényt már az első ligában kezdik. A társaság minden bizonnyal remek mentális állapotban van, de a papírforma alapján a pápaiaknak kell kivívniuk a továbbjutást. A Perutz FC szintén jó szezont tudhat maga mögött, harmadik lett a vármegye I-es pontvadászatban, a vármegyei kupasorozatot pedig megnyerte.

A meccs vasárnap 16.30-kor kezdődik.

Péti MTE–Kelen SC

A pétfürdőiek az előző évad második felére „elfogytak”, és ez a teljesítményen is meglátszott természetesen, az alakulat csupán tizenegyedikként végzett a vármegye I-ben. A vármegyei kupában sikerült a legjobb négy közé jutnia, ahol a későbbi győztes Pápával szemben maradt alul.

A Kelen SC az NB III-ban szerepel, az utóbbi időben nem túl jól (múlt vasárnap például 4-0-ra kikapott a Budaörstől), ezzel együtt abszolút esélyes a Péti MTE otthonában.

A meccs vasárnap 16.30-kor rajtol.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában